Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

1.10. se obilježava Međunarodni dan starijih osoba.

Matica umirovljenika organizira aktivnosti kojima će obilježiti ovaj dan. Pozivamo sve članove i umirovljenike da se uključe u aktivnosti u kojima sudjeluju umirovljenici i želimo im sve najbolje u povodu ovog dana.

  • Matica umirovljenika u suradnji s Planinarskim društvom „Transverzalac“ u ponedjeljak 2. listopada 2017. godine organizira već tradicionalnu šetnju od Kružne ulice do Molo longa. Ove godine osmišljen je plan šetnje koji vodi iz Kružne ulice prema ulici Dolac, novootvorenim vojnim tunelom iz Drugog svjetskog rata prolazi se kroz Stari grad do katedrale Sv. Vida, prolazi pored MUP-a i izlazi na Fiumaru put Molo longa. Grupu predvode tri vodiča: Vojo Podgorac, Željko Kokotović i Mićo Pantoš. Polazak je u 9:00 sati iz Kružne ulice, a članove pozivamo da se okupe nešto ranije.

 

  • Članice kreativnih radionica “Korak po korak” u sklopu Sajma cjeloživotnog učenja na štandu na Korzu u ponedjeljak 2.10. od 11:00 sati, izlagat će svoje radove i pokazati zainteresiranima tehnike koje prakticiraju na radionicama.

 

  • U ponedjeljak, 2.10.2017., od 11:00 do 12:00 sati, u Gradskoj vijećnici na Korzu, bit će obilježen Međunarodni dan starijih osoba prezentacijom primjera dobre prakse u Rijeci, u kojima dolaze do izražaja talenti, doprinosi i participacija starijih osoba u društvu. Originalni naziv ovogodišnjeg mota obilježavanja toga dana glasi  “Stepping into the Future: Tapping the Talents, Contributions and Participation of Older Persons in Society.” Matica će u ovom događanju sudjelovati s 10-minutnom prezentacijom projekta učenja stranih jezika koji se odvija bez prestanka od 2010. godine. Ovim putem vas pozivamo da se odazovete i u vremenu od 11:00 do 12:00 sati posjetite vijećnicu i između ostaloga, pogledate i našu prezentaciju.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content