Okušajte se kao glumci

Jan 9, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

HNK Ivana pl. Zajca traži 20-ak umirovljenika (muških i ženskih) za snimanje promotivnog spota predstave „Kurva“ Vedrane Rudan. Snimanje će se održati 17.1.2014. u trajanju od cca 2 sata. Točno vrijeme snimanja će vam se naknadno javiti. Molimo zainterseirane članove da se do kraja tjedna jave (ime i prezime te broj telefona) putem e-maila, telefonom ili osobno u Maticu umirovljenika grada Rijeke, kako bi informaciju mogli dostaviti u kazalište.

Ako  imate još upita vezano za snimanje, možete se obratiti gospođi Jeleni Adamik Delač na broj telefona 051/355 – 940.

Napominjemo da bi iz kazališta našim glumcima umirovljenicima, kao znak zahvale, ponudili ulaznice za neku od njihovih predstava.

natpis na kazalištu

U nastavku nekoliko informacija o predstavi.

Vedrana Rudan
KURVA, monodrama
Redatelj: Zijah Sokolović

U knjizi, nastaloj kao zbirka kolumni pisanih za tjednik „Nacional“, Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder, Vedrana Rudan nastavlja se baviti svojim stalnim temama  kao što su nasilje nad ženama, mačizam i primitivizam, odgoj djece, nametnuti obrasci ponašanja u konzervativno-tradicionalnom, katoličkom društvu, siromaštvo i politička korupcija, kult mladosti i ljepote nametnuti kroz medije… Monolozi „žena na rubu živčanog sloma“ karakteristični za njezine romane ovdje su, kako navodi Jagna Pogačnik u svojoj recenziji knjige „monolozi autorice suočene s privatnim temama, uklopljenim u dublji društveni kontekst. Velika psovačica bez dlake na jeziku, kakvom se Rudan percipira u javnosti, ovdje će vrlo transparento iskazati i vlastite slabe točke i progovoriti o strahu od starenja, bolesti i smrti ili se razotkriti kao brižna majka koja diže kredit za svoju kćerku, dakle otkriti kako su grubost i vulgarnost(i) rezultat ranjivosti na koju ni ona nije imuna.”
Iskreno i šokantno,  tužno i smiješno, realno i bizarno, sve se to miješa u Vedraninom rukopisu u kojemu njeno pero namjerno i dalje zabada u neuralgične točke društva.

kazaliste lože

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content