Penzići koji igraju video igre rjeđe su depresivni

Mar 6, 2013 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Već smo poodavno zaključili da umjereno i dozirano igranje video igara od naše djece neće napraviti monstrume koji će imati za cilj samo jednu jedinu stvar – uništiti čovječanstvo i sve ostalo što hoda bilo kakvim sredstvom. Sada nam dolazi izvještaj koji pokazuje da je ista rabota dobra za ekipu u poodmakloj životnoj dobi. Vijest nam donosi izdanje Computers in human behavior, a koje prenosi studiju odrađenu na Državnom sveučilištu u Sjevernoj Karolini.

Sveučilištarci su odradili analizu na uzorku od 140 penzića u dobi od 63 godine naviše (prosječno 77), a razdvojili su ih u tri kategorije – okorjeli gejmeri (koji se igraju barem jednom tjedno), povremeni igrači (koji se igraju manje od jednom tjedno) i ‘luzeri’ koji se uopće ne igraju.

nintendo space invaders

Rezultati studije pokazali su da se igrači u globalu bolje osjećaju u životu te imaju pozitivniji stav dok su neigrači depresivniji i općenito negativno raspoloženi.

‘Ovo istraživanje sugerira da postoji poveznica između igranja video igara i dobrog raspoloženja kod starijih osoba. Trenutno planiramo napraviti još jednu studiju, a kojom želimo istražiti vezu između igranja video igara i mentalnog zdravlja’, izjavio je doktor Jason Allaire, autor gorespomenute studije.

Studija je odrađena na malom uzorku penzića, no već i ovako je znakovita.

*vijest je preuzeta sa internet stranice www.gadgeterija.net

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Čujte, ovo me baš nasmijalo: sve: dob, rezultati… Nek’ se ljudi igraju, Pa, stvarno je zadovoljstvo kad složim sve u igri ”spyder”, ali to nije tako često. U drugima sam uspješnija, pa onda i zadovoljnija.

    A druga, naša strana : je reći ću samo neobična. Nas nitko ne anketira, niti ”zarezuje”. Na programu za cjeloživotno učenje GRUNDTVIG obrazovanje odraslih: u našoj Agenciji za mobilnost i programe EU, Zgb, Gajeva 22 otpilili su me, jer je to program za one koji obučavaju,….

    …GIOVANE PENSIONATA…

  • Igram Bubble shooter svaki dan :)

  • Iako su igre na zlom glasu jer ih djeca igraju puno i previše, vjerujemo kako su za penziće u umjerenim količinama korisne jer pomažu da se održi fina motorika i oštrina uma. Zato, samo naprijed!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content