Pokrenuta rekreativna liga Matice umirovljenika grada Rijeke

May 10, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Kultura i zabava, Zdravlje i rekreacija

Matica umirovljenika Grada Rijeke od ove godine organizira rekreativnu ligu Matice u kartanju (briškula i trešeta), boćanju, šahu i pikadu.

Sudionici lige su klubovi umirovljenika i starijih osoba Matice umirovljenika grada Rijeke. Rekreativna liga je započela u travnju odigravanjem prvih kola u svakoj disciplini. Sva natjecanja završit će do obilježavanja Dana Sv. Vida, kada će se proglasiti najbolje ekipe u svakoj kategoriji.

Pokrenuta rekreativna liga Matice umirovljenika grada Rijeke

Svako kolo lige u kartanju održava se u drugom klubu koji preuzima ulogu domaćina. U ligi ravnopravno nastupaju i žene i muškarci, rasprave su kao i svakoj kartaškoj igri katkad vrlo žučne. Iako je svima drago što mogu sudjelovati, pobjeda je ipak malo slađa.

Liga u boćanju održava se četvrtkom u boćarskom domu na Podvežici. Sudionici lige imaju prigodu podesiti nišanske sprave u terminu za trening koji im je na raspolaganju utorkom u istom prostoru.

Šahisti se okupljaju četvrtkom u prostorijama Kluba Centar, Kružna ulica 7. Za razliku od drugih, glasnijih natjecanja, umno nadmetanje na 64 polja događa se u tišini, ali ne nedostaje želje da se nadmaši protivnik.

U pikadu se natječu isključivo ženske ekipe klubova. Petkom se okupljaju u Kružnoj 5 i pokušavaju osvojiti što više bodova. Klub koji je određen za domaćina svakog kola, počasti sve sudionice kolačima i osvježavajućim napicima.

Cilj je svih natjecanja promicati druženje i suradnju klubova umirovljenika i starijih osoba Matice umirovljenika grada Rijeke. Dakako, sudionici jednim okom gledaju rezultat kako bi postali najbolji klub u gradu!

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content