Polaznici stranih jezika u Matici

Jan 22, 2014 od     4 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Kako izgledaju tečajevi stranih jezika u Matici umirovljenika?Kao što vidite po slikama koje su nam poslale neke grupe polaznika i njihove voditeljice, za tečajeve stranih jezika uglavnom su zainteresirane članice Matice, a poneki član je blaženi među ženama. Jednako tako, tečajeve vode uglavnom studentice, uz jednog studenta koji vodi grupu engleskog jezika.

Prve dvije slike su dvije grupe njemačkog jezika koje vode Adrijana Lipovac i Klaudija Končić, koje su u Matici volonterke drugu godinu zaredom. Inače, postoje tri grupe njemačkog jezika koji se u Matici održava od prvog dana. Treću grupu njemačkog jezika vodi Renata Matić, koja također volontira već dvije godine.

grupa Lipovac_Končić5

grupa Lipovac_Končić4

Talijanski jezik se održava dvije godine i postoje dvije grupe. Volonterke su Fanny Superina, Stella Đurić i Maja Martinčić. Odsjek za talijanistiku je najmlađi od tri odsjeka s kojima surađujemo na Filozofskom fakultetu pa smo sretni što imamo barem dvije grupe, jer nema mnogo studenata koji mogu podučavati umirovljenike. Interes za talijanski jezik je jako velik među članovima Matice.

Matea Lacmanović vodi jednu od osam grupa engleskog jezika za koji postoji najveći interes. Njezina grupa je na prvoj slici polaznika engleskog jezika. Članovi ove grupe su uglavnom početnici u, ali vjerujemo da će do kraja tečaja baratati osnovama engleskog jezika.

grupa Matea Lacmanović

Još jednu grupu početnika koji će vrlo brzo ovladati engleskim jezikom vodi Ana Pantaler. Njih možete vidjeti na sljedećoj slici.

grupa Ana Pantaler

Grupu na sljedećoj slici vodi Kristina Stojšić. Mnogi polaznici u ovoj grupi su već nekoliko godina uključeni u edukaciju u Matici i vrlo dobro se služe engleskim jezikom. Rekli bismo, barem toliko dobro kao neki ministri u našoj Vladi.

grupa Kristina Stojšić

Jedini volonter među volonterkama ove godine je Marko Modrić koji vodi jednu od grupa engleskog jezika. Osim njega, studentice koje podučavaju engleski jezik još su i Marija Iličić (volonterka dvije godine), Matea Laginja, Mirela Gotal i Valerija Smrekar.

Između brojnih obaveza studenata na fakultetu i jako zaposlenih nona i nonića, uspjeh je što su i jedni i drugi pronašli vremena i volje za zajedničko učenje. Članovi Matice uče strane jezike, a studenti stječu vrijedno iskustvo kao predavači, koje će im pomoći da budu spremniji kada izađu pred svoje buduće učenike.

Vjerujemo da svi polaznici rado dolaze na tečaj stranih jezika i da će se i u budućnsoti studenti s Filozofskog fakulteta odazivati na naš poziv i volonterski podučavati penziće.

4 Komentara + Dodajte komentar

 • Odlično, Ponavljanje je majka mudrosti.
  Što ima novog na polju informatike?
  Samo tako dalje…

 • Tečajeve informatike organizira Grad Rijeka i kada se to dogodi zaista se potrudimo dati puno obavijesti preko svih medija, kao što to čini i Grad. Verujemo da će se u tom trenutku moći prijaviti za tečaj. Sve prijave se proslijeđuju u Grad Rijeku koji dalje vodi tečaj.

 • na koji način funkcioniraju tečajevi Engleskog ,dali se plaćaju i koliko te kada je i dali je planiran uskoro neki novi tečaj,Učio sam Njemački jezik i potrebne su mi osnove .Ujedno Molim da mi kažete gdje se tečajevi održavaju .S Poštovanjem .Hvala

 • Tečajevi stranih jezika su do sada započinjali u 11. mjesecu i trajali do 6. mjeseca sljedeće godine. Prijave smo primali tijekom 9. mjeseca. Cijena je bila 100 kuna za cijeli tečaj.
  Tečajevi se održavaju u Vredievoj 11, u centru grada.
  Potičemo vas da nakon ljeta, u 9. mjesecu, pratite obavijesti u našpj radijskoj emisiji nedjeljom u 9:00 sati, kao i obavijesti na ovoj stranici, kako bi vidjeli kako će se tečajvei stranih jezika dalje odvijati.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content