Popust za Jazz Ex Tempore

Oct 6, 2016 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Ovogodišnji 12. Jazz Ex Tempore s ponosom predstavlja eksluzivnu glazbenu poslasticu – sraz pijanističkih divova – Matije Dedića i Vasila Hadžimanova.

Zajednički koncert dvojice najboljih jazz pijanista ovih prostora do sada se, igrom slučaja, nikada nigdje nije dogodio. I u njihovim biografijama ima dosta „igre slučaja“.

Nebrojene su sličnosti u biografijama ove dvojice glazbenika: obojica su sinovi iz kultnih glazbenih obitelji (Matija – sin Arsena Dedića i Gabi Novak, Vasil – sin Zafira Hadžimanova i Senke Veletanlić), obojica su rođeni iste godine, obojica počinju svirati klavir s pet godina, obojica u isto vrijeme odlučuju upisati jazz akademije, obojica su ostvarili uspješne jazz karijere i obojica su proglašeni najboljim jazz pijanistima u svojim zemljama.

mojekarte_160x600

Stoga je, zaista, gotovo nevjerojatno da nikada nisu svirali zajedno unatoč tome što se i oni i njihove obitelji vrlo dobro poznaju i privatno i umjetnički.

Osim biografskih podudarnosti, Matija i Vasil su potpuno autentične glazbene osobnosti i njihove poetike se bitno razlikuju. Dok je Matija predstavnik najboljeg od suvremenog jazza i moderne improvizirane glazbe, Vasil kombinira balkanske tradicionalne ritmove i fuziju suvremenih zapadnih glazbenih stilova od jazza do funka i world musica.

Ovaj koncert bit će praizvedba njihove suradnje, pa slobodno možemo očekivati sraz divova jer se od dva toliko talentirana glazbenika ni ne može dobiti ništa manje.

Za one koji žele osobno upoznati ova dva izuzetna umjetnika i čuti što imaju reći o svojem glazbenom iskustvu organizirane su i radionice, tzv. jazz talk, u opatijskoj vili Antonio:

srijeda, 19. X., 20:00 h : VASIL HADŽIMANOV

četvrtak, 20. X., 20:00 h : MATIJA DEDIĆ

Završni koncert, uz pratnju basiste Luke Veselinovića, bubnjara Peđe Milutinovića i gostovanje domaćina Elvisa Stanića, će se održati u petak, 21.X., u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner s početkom u 20.30 h.

Ulaznice, po cijeni od 70 kn, mogu se kupiti na u Festivalu Opatija i na prodajnim mjestima sustava Moje karte, online na http://www.mojekarte.hr/hr/matija-dedic-vs-vasil-hadzimanov/tickets-571136.html i ispred ulaza u dvoranu sat vremena prije početka koncerta.lo

Članovi HGU-a (članska iskaznica), studenti (X-ica) i stariji od 65 g. (osobna iskaznica) imaju 50 % popusta na cijenu ulaznica.

Ulaznice s popustom ne mogu se kupiti online.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content