Posjet Lipi

Sep 25, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

S kalendarskim i meteorološkim početkom jeseni došlo je vrijeme i za nastavak programa Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli.

Nadamo se da ste proveli divno i opušteno ljeto, ali i da ste “napunili baterije” i da s nestrpljenjem očekujete naše nove aktivnosti :) Naš organizacijski tim ljetnu pauzu je iskoristio za nova planiranja i dogovore, a za mjesec rujan za Vas smo pripremili posjet gradiću Lipi.

Lipa_spomenik

Lipa je lijepo malo mjesto u općini Matulji u čijoj će povijesti zauvijek ostati zabilježeno užasno stradavanje iz 1944. godine kada su nacisti i fašisti ubili gotovo 300 civila te spalili čitavo mjesto. Zbog tog stravičnog događaja, dijelovi mjesta zaštićeni su kao memorijalna baština, a prije nekoliko mjeseci otvoren je i Memorijalni centar Lipa pamti koji na potresan, ali dostojanstven način interpretira stradanje koje je Lipa doživjela, te aktivno djeluje na promicanju tolerancije i nenasilja.

Posjet Lipi će se održati ove subote, 26. rujna 2015, s početkom u 11:30 sati. Uz stručno vodstvo, prošetat ćemo se Lipom, posjetiti Memorijalni centar Lipa pamti te kapelu sv. Jelene Križarice.

ULAZNICA ZA MEMORIJALNI CENTAR LIPA PAMTI
Posjet Memorijalnom centru Lipa pamti naplaćuje se simboličnih 10 kn za odrasle i 5 kn za djecu. U cilju brze i učinkovite kupnje karata, molimo sve građane da pripreme sitne novce i odgovarajući iznos.

PRIJEVOZ DO LIPE
Do Lipe ćemo putovati međugradskim autobusom linije 30 (zona 4) koji kreće s autobusnog stajališta na Delti u 10:30 sati, a okupljanje građana bit će na navedenom stajalištu u 10:15 sati. Za one koji planiraju dolazak u vlastitom aranžmanu, grupi se moguće pridružiti u Lipi nešto prije 11:30 sati.

Cijene autobusnih karata za zonu 4:
-za građane bez pokazne karte: 30,00 kn (uključuje oba smjera)
-za građane s pokaznim kartama za 1. zonu: 26,00 kn (uključuje oba smjera)
-za građane koji imaju godišnje pokazne karte za umirovljenike (65+): vožnja se ne naplaćuje

OGRANIČENJE VELIČINE GRUPE
S obzirom na ograničenja u malim autobusima koji voze na lokaciju i posjet Memorijalnom centru Lipa pamti, veličina grupe za subotnji posjet je ograničena. Stoga molimo zainteresirane građane da e-mailom (diana.predrag@ctk-rijeka.hr) provjere raspoloživost grupe i potvrde svoj dolazak, i to najkasnije do petka, 25. rujna, u 13:00 sati.

NAPOMENA
Za sve građane koji će u i iz Lipe putovati autobusom, važno je napomenuti da, s obzirom na rijetko prometanje između Lipe i Rijeke, povratni autobus za Rijeku kreće iz Rupe, udaljene od Lipe oko 2 km, u 14:20 sati. To znači da nas na povratku očekuje lagana šetnja od Lipe do Rupe, no vjerujemo da to nikome neće smetati. Na kraju krajeva, “u zdravom tijelu zdrav duh” :)

Lipa

Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte:
Diana Predrag, diana.predrag@ctk-rijeka.hr, mob. 091/532-7539
Nada Turk, nadaturk55@gmail.com, mob. 091/763-4517
Branka Turčić, brankaturcic@yahoo.com, mob. 091/788-2493

Veselimo se druženju u subotu!
Vaš CTK Rijeka

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content