Posjet riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti

Nov 3, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Ove subote vas očekuje nova aktivnost u sklopu programa Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli. 

Ove subote, 4.11., za vas organiziramo posjet riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, koji od rujna djeluje na novoj riječkoj lokaciji, u kompleksu bivše riječke tvornice Rikard Benčić.
 
U sklopu posjeta, obići ćemo izložbu kojom je novi muzejski prostor i otvoren prije nešto više od mjesec dana, retrospektivu umjetnika Tomislava Gotovca “Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte”. Obilazak će se održati uz tručno vodstvo Nataše Šuković, jedne od kustosica izložbe.
 
Obilazak će se održati u subotu, 4. studenog 2017. godine, s početkom u 11:00 sati. Okupljanje građana bit će u parku ispred MMSU-a (bivša tvornica Rikard Benčić, na adresi Krešimirova 26/c), u 10:45 sati.
 
Iako smo u sklopu našega programa već više puta bili gosti MMSU-a te uživali u gostoprimstvu, zanimljivim izložbama i srdačnim, profesionalnim stručnim vodstvima, ovaj se put posebno veselimo što ćemo po prvi put Muzej posjetiti u novim prostorima, u kompleksu bivšeg Benčića, važnog dijela bogate i uzbudljive riječke baštine. I mi smo dugo čekali preseljenje i jako smo sretni što se ono napokon dogodilo!
Izložba koju ćemo posjetiti već je temeljito obilježena u riječkim medijima – mnogi Riječani već su je vidjeli, o njoj stekli dojam i zauzeli određeni stav. Radi se o prvoj retrospektivi umjetničkog rada Tomislava Gotovca, hrvatskog filmskog redatelja, glumca, performera, multimedijalnog i konceptualnog umjetnika koji je svoje djelovanje započeo pedesetih godina 20. stoljeća. Na izložbi je predstavljeno više od stotinu radova u različitim medijima, nastalih u šezdeset godina njegova stvaralaštva, a zahvaljujući stručnom vodstvu, sigurni smo da ćemo tijekom obilaska steći nova saznanja te otkriti nove dimenzije Gotovčevog stvaralaštva.

Više informacija o izložbi možete pronaći na sljedećim linkovima:
http://www.mmsu.hr/Default.aspx?art=1109&sec=2 
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/OZIVIO-KOMPLEKS-RIKARD-BENCIC-Tomislav-Gotovac-ovakvu-izlozbu-moze-imati-samo-u-Rijeci?meta_refresh=true 
 
Posjet izložbi besplatan je te za njega nije potreba posebna najava dolaska. Pridružite nam se ove subote u obilasku novog doma našeg MMSU-a!
 
Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju:
Branka Turčić, brankaturcic@yahoo.com, mob. 091/788-2493
Diana Predrag, diana.predrag@ctk-rijeka.hr, mob. 091/532-7539
Nada Turk, nadaturk55@gmail.com, mob. 091/763-4517
 
Veselimo se vašem dolasku,
Branka, Diana, Nada i CTK tim

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content