Predavanja “Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela”

Dana 28. veljače 2019. godine je u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke održano edukativno predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela“.

Predavanje o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta na štetu starijih osoba održao je policijski službenik iz Odjela prevencije, Dario Tonković.

Predavanju je prisustvovalo dvanaestak umirovljenika iz Klubova za starije osobe : Sv.Nikola- Turnić, Srdoči, Belveder – Kozala, Kantrida, Vežica, Drenova. 

Cilj ove vrste edukacije je senzibiliziranje osoba starije životne dobi  i podizanje razine njihove samozaštite, kako bi se smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu. Prema policijskim statističkim pokazateljima osobe starije životne dobi  vrlo su često žrtve  kaznenih djela i u puno slučajeva iskorištava se  njihova dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja.

Na predavanju su umirovljenici dobili informacije o oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i o preventivnim mjerama  zaštite koje sami mogu poduzeti kao potencijalne žrtve kaznenih djela.

Odjel prevencije ovu vrstu predavanja će za umirovljenike  provoditi tijekom cijele godine i u mjesnim odborima Grada Rijeke, te na području Primorsko-goranske županije. 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content