Predstave u HNK Ivana pl. Zajca u svibnju

Apr 25, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Kultura i zabava

Umirovljenici u svibnju mogu ostvariti popuste na predstave u HNK Ivana pl. Zajca.

Iz bogate ponude HNK Ivana pl. Zajca za mjesec svibanj izabrali smo za svakoga ponešto. Ljubitelji opere i operete mogu uživati u Leoncavallovu djelu Pagliacci i Offenbachovu Pariškom životu, a za pobornike dramskih djela nudimo tragikomediju Sjajno mjesto za nesreću te komediju Camere da letto/Spavaće sobe.

Ulaznice za te predstave članovi Matice umirovljenika mogu preuzeti na šalteru u Kružnoj 5 svakoga radnog dana od 8 do 11 sati, a ostali umirovljenici ulaznice preuzimaju na blagajni HNK. Više o predstavama saznajte u nastavku ili na internetskim stranicama HNK Ivana pl. Zajca.

  • PAGLIACCI, Leoncavallo, opera

10. svibnja 2012. u 19:30, cijena ulaznice 45 kn (parter)

U umjetničkim krugovima opera Pagliacci slovi kao remek-djelo talijanskog skladatelja Ruggiera Leoncavalla, koje je napisao prema istinitom događaju iz sudske prakse svoga oca. Priča je to o komičaru Caniju koji za vrijeme predstave ubija svoju ženu Neddu, te Toniju koji potajno čezne za nedostižnom Neddinom ljepotom. Najveću popularnost stekla je arija Canija poznata pod naslovom Smij se, pajaco, a osim te, opera obiluje i mnogim drugim briljantnim arijama. Zbor i orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka te Dječji zbor Torretta (uvježbala Suzana Matušan) nastupaju pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, a režiju potpisuje Plamen Kartalov.
Predstava traje oko sat i 15 minuta i izvodi se bez stanke.

  • SJAJNO MJESTO ZA NESREĆU, prema romanu Damira Karakaša dramatizirala Nina Mitrović; tragikomična epizoda jednoga gubitnika

17. svibnja 2012., 19:30, cijena ulaznice za umirovljenike 36 kn (parter )

On je umjetnik iz Hrvatske. Došao je u Pariz sa željom da postane planetarno slavan pisac, ali kako vrijeme prolazi, san o slavi sve mu više izmiče.
Dok čeka izdavače da mu se jave, crta karikature turistima. Ljubavni život svodi mu se na neuspjele pokušaje i dok razmišlja treba li sve ostaviti i vratiti se u Hrvatsku, prijatelji mu iznose spasonosni plan – predlažu mu da opljačkaju banku.
Pariz je izvrsno mjesto za nesreću, mjesto koje s lakoćom proguta čovjeka i uništi njegov identitet. Vođen željom za uspjehom, naš junak propada, njegovo ja polako nestaje.

Predstavu je režirao mladi i nadareni hrvatski redatelj Dalibor Matanić, a glumačku postavu čine poznati dramski glumci Žarko Radić, Olivera Baljak, Denis Brižić, Tanja Smoje i dr.

  • CAMERE DA LETTO/SPAVAĆE SOBE , Alan Ayckbourn, commedia/komedija uz titlani prijevod

25. svibnja 2012. u 19:30, cijena ulaznice za umirovljenike 36 kn (parter)

Predstava Spavaće sobe (u originalu Bedroom farce) jedan je od najkomičnijih britanskih tekstova, pravi kazališni klasik.
Radnja se odigrava u tri spavaće sobe tijekom jedne noći i sljedećeg jutra, a prati neobične zaplete četiri bračna para različitih generacija.

Glavne uloge igraju Elvia i Bruno Nacinovich, Leonora Surian, Elena Brumini i dr.

  • PARIŠKI ŽIVOT, Offenbach, opereta
    30. svibnja 2012., 19:30, cijena ulaznice za umirovljenike 45 kn (parter)

Offenbach je tvorac francuske operete koja nastaje zbog želje za stvaranjem novih oblika opere buffo. Djelo nastaje pred samu Svjetsku izložbu u Parizu 1867., a tematizira svu puninu života „na pariški način“. Pariški je kazališni život toga vremena bujao u svoj raznovrsnosti žanrova i oblika te stilova izvedbi.
Ponovno oživljavanje francuskog tipa operete sve je prisutnije na europskim scenama u posljednjem desetljeću, a u Offenbachovu se djelu pronalaze sve zanimljiviji slojevi te su potaknute sve bogatije interpretacije.
Predstava, s jednom stankom (poslije 2. čina), traje oko 2 sata.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content