Priča iz Hrvatske

Apr 14, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Iz Kluba Škurinje dolazi nam zanimljivo iskustvo njihove članice. Jučer na putu od Dubrovnika prema Sinju stanem ispred apoteke u Neumu (BiH) i tražim Chloramphenicol, antibiotsku mast obzirom da to kod nas ne možeš kupit bez recepta. Apotekarica mi da i kaže da košta 1,5 KM ili 6 kuna zaokruženo. Usput mi kaže da je čula od nekoga da to isto u Hrvatskoj košta 46 (četrdesetšest) kuna.

pilula

Ma ne mogu vjerovat ipak je to prevelika razlika, gotovo 800% skuplje, a ona kaže da je to samo čula. I danas vrag mi neda mira, pođem ja u apoteku u Sinju i pitam koliko to košta i stvarno košta toliko. Usput im ispričam priču iz Neuma pa se i oni čudom čude.

Naime lijek proizvodi Krka iz Slovenije. I mi i oni su smo u EU, dakle nema carine.  BiH nije, a i oni zaračunavaju nekakvu maržu i imaju neki PDV na tvorničku cijenu. Teško je vjerovati da subvencioniraju lijek koji se kupuje u slobodnoj prodaji. 800%, pobogu pa koje su to marže!?

HZZO

Sad mi je jasnije zašto se naš zdravstveni sustav raspada, a i ne samo zdravstveni. Pa koje smo mi to ovce kad nas tako šišaju!?

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Ne treba se više ničemu čuditi u ovoj zemlji nego uporno i bez ustručavanja prijavljivati, pisati, žaliti se, i sve druge mogućnosti iskoristiti. Tada bi jednom došao kraj, ovako kad pustimo da nas šišaju neka šišaju ovce drugo nisu ni zaslužile.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content