Projekt Jadranke Kosorčić u MMSU

Mar 11, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Izložbu Ekstravagantne godine koja se u MMSU otvara danas najavljuje projekt  Jadranke Kosorčić  „Blind date Rijeka 2013/14“.  Ovim projektom umjetnica nastavlja sa svojom serijom portreta kojeg  je prethodno realizirala u Splitu, Londonu, Berlinu, Munchenu, Malmu i New Yorku. Blind date u dosadašnjim verzijama realiziran je kroz susrete s ljudima različitih osobnosti koji u kontakt s umjetnicom dolaze putem novinskih oglasa ili direktnim obraćanjem umjetnice nepoznatim osobama s pitanjem dali su voljni pozirati za portret u dvosatnoj ili trosatnoj seansi. Kosorčić odabire ljude s kojima osjeća da može uspostaviti komunikaciju ili one s kojima se može na neki način identificirati. Ovim postupkom umjetnica konstruira svoj identitet kroz niz osobnosti koje susreće i s kojima komunicira. Od 2011. i New Yorka počinje bilježiti i audio zapise razgovora sa osobama koje portretira te oni postaju integralni dio rada.

Aleksandar_Jadranka Kosorčić

U Riječkom izdanju svog projekta umjetnica mijenja strategiju te uz pomoć  MMSU dolazi u kontakt s ljudima starije dobi koji kroz svoje osobne ispovijesti crtaju svojevrstan portret grada i njegovog identiteta.

Jadranka Kosorčić rodila se 1972. u Splitu. Od ranog djetinjstva živi u Munichu. Studirala je na umjetničkoj akademiji u Nurnbergu 1993-1994 i Munichu 1994-2001 te završila posljediplomski studij na Chelsea College of Art and Design u Londonu.

Zahvaljujemo se na suradnji, sudjelovanju i pomoći Domu za starije i nemoćne osobe PGŽ “Kantrida”, Matici umirovljenika grada Rijeke i svim građankama i građanima Rijeke koji su sudjelovali u realizaciji izložbe, a posebno onima koji su izdvojili svoje vrijeme za poziranje umjetnici i koji su svojim pričama pomogli da sačuvamo dio memorije grada.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content