Proslava 140. godišnjice Hrvatskog planinarskog saveza

May 16, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Planinarska sekcija Matice umirovljenika grada Rijeke, u organizaciji planinarskog društva Transverzalac priključila se proslavi 140. obljetnice postojanja HPS-a.

Proslava se održala u Ogulinu, u subotu, 26. travnja 2014. godine, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH-Ive Josipovića.

DSC05595 (Medium)

Iz Rijeke se je kretalo u 7:00 sati autobusom Autotroleja s Jelačićevog  trga, a samo putovanje bilo je ugodno. Prve snimke pale su pri samom izlasku iz autobusa i krenulo se u obilazak dvorca Frankopana, gdje je za vrijeme intervjua snimljen najstariji planinar, koji je u kameru na upit o godinama odgovorio „nemam puno fali mi šest do sto“ što znači da s 94 godine starosti još uvijek planinari. Želimo mu da doživi stotu na usponu na Klek.

DSC05582 (Medium)

Nakon toga smo krenuli u sportsku dvoranu gdje je bio priređen prigodni program uz učešće pjevačkog zbora iz Ogulina, potom kulturno umjetničkog društva iz Ogulina u nastupu pjesmom i narodnim kolom i na kraju mlade Mažoretkinje.

DSC05596 (Medium)

DSC05588 (Medium)

Program je bio jako lijep i po završetku istog uputili smo se do autobusa i krenuli do mjesta Bjelsko od kuda je započeo uspon za planinu Klek, gdje je sa jednom našom članicom uslikan i Stipe Božić voditelj službe GSS-a (Gorske službe spašavanja) i sa kraćim zaustavljanjima kretalo se prema planinarskom domu na Kleku.

DSC05609 (Medium)

DSC05599 (Medium)

Kod doma nas je pri dolasku dočekala okrjepa, topli čaj s rumom, što nam je svima godilo. Tu smo prizalogajili, odmorili se i potom se vratili u Bjelsko za povratak u Rijeku.

DSC05571 (Medium)

Budući da je bila magla samo naš član inače i vodič . Pantoš produžio je do vrha, a mi smo u Bjelskoj sačekali njegov povratak i krenulo se autobusom put Ogulina. Voditelj u autobusu najavio da u Ogulinu peku dobre palačinke, pa smo na kraju svi završili u hotelu Frankopan gdje je uz palačinke pala i posljednja snimka pred polazak u Rijeku. U Rijeku smo stigli u 20:30 sati raspoloženi i puni prelijepih dojmova.

DSC05570 (Medium)

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content