Prvomajska šetnica

May 6, 2013 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Planinari planinarskog Društva Transverzalac, osmislili su, uredili i pripremili stazu šetnice od Rijeke do Ronjgi kao kontinuirani pješački put. Ove godine po treći put zajedno s planinarskom sekcijom Matice umirovljenika organizira se odlazak ovom stazom, laganim hodanjem na centralnu proslavu Međunarodnog praznika Rada u Ronjge. Bilo je prisutno penzića i “polupenzića”, ukupno 44 osobe. Povratak je bio uglavnom autobusom, a pješice samo za najhrabrije. Ukupno se prošlo oko 12 km laganog i veselog hodanja.

001

Šetnica nije bila toliko zahtjevna, pa se uz kratke odmore, stiglo u Ronjge oko 11 sati. Okupilo se na proslavi Praznika rada oko dvije tisuće građana, kojima su se obratili Vojko Obersnel, Zlatko Komadina i Milanka Opačić. Uz prigodan program i podjelu crvenih karanfila, uživalo se u porciji graha koja nam je u ugodnom društvu, dobroj atmosferi i na svježem zraku, veoma prijala.

007

Ova šetnica je namijenjena svim dobnim skupinama, zanimljiva je i lako dostupna svim ljubiteljima prirode radi rekreacije i opuštanja.

U subotu 4.5.2013. održana je u nešto manjem broju lagana šetnica od Jardasi preko Lužine, Kopice i Lončeve griže do Drenove (Lokva). Sljedeće subote 11.5.2013., PD Transverzalac s Planinarskom sekcijom Matice umirovljenika Rijeke organizira šetnicu od Jelenja preko Dvorina i Kičeja do Studene. Polazak je u 8:15, linijom br. 12.

Jardasi

Pridružite se planinarskoj sekciji Matice, a sve radi održavanja boljeg općeg zdravstvenog stanja jer je u zdravom tijelu i zdrav duh.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Divno, jako ljepo… ja vam se divim :) Ljep pozdrav svima

  • Hvala PD “Transverzalac” koji nam ja za Praznik rada organizirao ovako ugodnu i veselu šetnju do Ronjgi!
    Meni je bilo prelijepo i nadam se da ću imati vremena za još koju šetnju sa dragim članovima planinarskog društva. Enza Matijević

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content