Putovanje u Makedoniju

Mar 19, 2015 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Svijet putovanja vam nudi putovanje u Makedoniju s jednakim cijenama polaska iz Rijeke, kao iz Zagreba.

Pozivamo vas da proučite ponudu i ako ste zainteresirani za ovo atraktivno putovanje javite se Svijetu putovanja na brojeve 01/8891-267 ili 091/505 3753 ili na e-mail: info@svijetputovanja.hr.

Ako u Rijeci ne bude sakupljen dovoljan broj ljudi, Svijet putovanja vam nudi polaske iz Zagreba. Pritom ćete do Zagreba o vladtitom trošku, ali ćete na cijenu polaska iz Zagreba dobiti popust od 10%. Osim u ovom članku, više informnacija možete dobiti i na stranici Svijeta putovanja.

Panorama_Skopja

Polasci: 29.04.-03.05. / 07.10.-11.10.2015.
1. dan RIJEKA – ZAGREB – SKOPJE
Polazak iz Rijeke u 23:00, iz Zagreba u 01:00 sati sa Autobusnog kolodvora. Vožnja autobusom autocestom kroz Slavoniju i republiku Srbiju uz odmore i moguć organiziran odlazak na ručak na putu do makedonske granice. Dolazak u Skopje u popodnevnim satima. Smještaj u hotelu i sastanak sa lokalnim vodičem koji će cijeli put kroz Makedoniju biti uz grupu. Odlazak na panoramski razgled Skopja: TVRĐAVA KALEŠ – DŽAMIJA MUSTAFA PAŠE – CRKVA Sv. SPASA – STARA TRŽNICA – stara turska kupelj DAUT PAŠA AMAM (KOJA JE DANAS MUZEJ ) – BISTA MARIJE TEREZIJE – MEMORIJALNI SPOMENIK ŽRTVAMA POTRESA iz 1963. Godine… Razgled Skopja traje oko 3 sata. Nakon razgleda Skopja – slobodno vrijeme i odlazak do hotela. Noćenje.

2. dan SKOPJE – KAVADARCI (TIKVEŠ) – KRUŠEVO- BITOLA – OHRID
Doručak. Odlazak iz Skopja. Vožnja autobusom dolinom rijeke Vardar te dolazak do gradića KAVADARCI, posjet vinariji TIKVEŠ najstarijoj i najvećoj vinariji u jugoistočnoj Europi. Vina kao što T´GA ZA JUG i VRANEC možda su i najpoznatiji makedonski proizvod. Fakultativno- moguća organizacija ručka u vinskoj kući. Nakon boravka u vinariji slijedi odlazak u KRUŠEVO. Kruševo je mjesto rođenja revolucionarista PITU GULI-a koji je poginuo u borbi protiv Otomanskog carstva. Razgled grada u kojem se ističe Makedonium – spomenik posvećen Ilindenskom ustanku. Nakon Kruševa, odlazak prema Bitoli – gradu koji se smjestio u južnom dijelu doline Pelagonije. Razgled središta grada koja potječe iz 19 stoljeća gdje se ističe stari bazar i pravoslavna crkva Svetog Dimitrija. U nastavku, posjet grobu „makedonskog slavuja“ – TOŠI PREOSKOM te posjet ostacima starog antičkog grada HERACLEA. Odlazak prema Ohridu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan OHRID – SVETI NAUM – OHRID
Doručak. Odlazak prema gradu OHRIDU koji se nalazi na sjeveroistočnoj strani Ohridkog jezera. Razgled grada: SAMUILOVA tvrđava, crkva SVETOG KLIMENTA, stara bazilika SVETI IVAN KANEO, katedralna crkva SVETE SOFIJE, amfiteatar. Nastavak vožnje do Svetog Nauma, razgled samostanske crkve SVETOG NAUMA – učenika Svetog Ćirila i Metoda. Moguć posjet manastiru SVETI NAUM. U nastavku preporučujemo vožnju po izvoru rijeke CRNI DRIM te posjet prekrasnom ribarskom mjestu TRPEJCA gdje se može organizirati i ručak. Povratak u Ohrid te smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan OHRID – DEBAR – BEOGRAD
Doručak. Nakon doručka polazak prema zapadu u smjeru grada DEBRA koji se nalazi na obali Debarskog jezera. U blizini grada se nalazi čuveni manastir SVETI JOVAN BIGORSKI gdje se nalazi i crkva posvećena SVETOM IVANU KRSTITELJU. Manastirski kompleks je poznat po drvenim ikonostasima za koje se smatraju da su jedno od najvrijednijih kiparskih dijela u bizantskoj umjetnosti. Nastavak puta prema BEOGRADU uz potrebite tehničke pauze tijekom puta. Na putu prema Beogradu moguć organiziran ručak u nekom od mjesta kroz koje se prolazi. Dolazak u Beograd. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan BEOGRAD – ZAGREB – RIJEKA
Doručak. Odjava iz hotela te razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Razgled Beograda: CRKVA SV. SAVE, TRG SLAVIJA, PARLAMENT, GRADSKA VIJEĆNICA, TERAZIJE, KRALJEVSKA I BIJELA PALAČA… slobodno vrijeme za ručak i osobne programe. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb i Rijeku u večernjim satimaJezero_Tikveš_Kavadarci_-_Makedonija
CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.920 kn
POPUST ZA MATICU UMIROVLJENIKA 10%
Minimum prijavljenih putnika: 40 Rok za prijavu: 7 dana prije puta

Crkva_Svetog_Klementa_-_Ohrid

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• prijevoz autobusom prema programu putovanja
• sve razglede prema programu,
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Skopju u dovkrevetnoj sobi
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Bitoli u dvokrevetnoj sobi
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Ohridu u dvokrevetnoj sobi
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Beogradu u dvokrevetnoj sobi
• lokalnog vodiča u Makedoniji tijekom cijelog putovanja
• lokalnog vodiča za razgled Beograda
• licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
• jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja

Tetovo

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se fakultativno posjećuju
• nadoplata za jednokrevetnu sobu tijekom putovanja – 600 kn.
• sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
• dobrovoljno putno osiguranje:
o zdravstveno osiguranje – 60,00 kn
o paket osiguranja od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje– 120,00 kn

PREPORUČENI PAKET ULAZNICA – 40,00 € po osobi, obuhvaća sljedeće:
• posjet Vinariji Tikveš uz ručak 3 slijeda i degustaciju 5 vrsta vina – 20,00 € (minimum 20 prijavljenih osoba)
• vožnja čamcima na vesla po izvoru rijeke Crni Drim – 6,00 €
• ulaznicu u crkvu Sv. Spas 2,00 €
• ulaznicu u Samoilova tvrđavu 2,00 €
• ulaznicu u crkvu Sv. Sofije 2,00 €
• ulaznicu u muzej Ikona 2,00 €
• ulaznicu u samostan Sv. Nauma 2,00 €
• ulaznica u Herakleju 2,00 € eur
• ulaznica za samostan Sv. Jovan Bigorski – 2,00 €

Ulice_Ohrida

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA KOJI SU OD OSOBNOG INTERESA PUTNIKA, a nisu u preporučenom paketu ulaznica:
• večera u tradicionalnom restoranu na Ohridu uz živu glazbu – 15,00 € (minimum 20 prijavljenih osoba)
• ručak (riblja juha, riba, salata, desert) u slikovitom ribarskom mjestu Trpejca – 15,00 € (minimum 20 prijavljenih osoba)

NAPOMENA:
• za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica

UVIJETI I NAČINI PLAĆANJA
Prilikom prijave uplaćuje se 30% ukupne cijene aranžmana, a preostalih 70% najkasnije 21 dan prije početka putovanja.
Plaćanje je moguće:
• gotovinom, netbanking internet bankarstvom, općom uplatnicom
• jednokratno kreditnim i bankovnim karticama (American Express, Diners, Maestro, Visa, Master)
• obročno kreditnim karticama od 2-6 rate beskamatno (American Express) ili od 2-12 rata beskamatno (Diners) te općim uplatnicama u ratama do polaska na putovanje

Napomena: ukoliko se putnik odluči na obročnu otplatu aranžmana putem kreditne kartice, tada se prilikom prijave/rezervacije uplaćuje cijeli iznos aranžmana na željeni broj rata.
U navedenu cijenu aranžmana uračunat je gotovinski popust od 5%.

Makedonsko_nacionalno_jelo

ZA OVO PUTOVANJE POTREBNA JE VAŽEĆA PUTOVNICA ILI OSOBNA ISKAZNICA
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka Putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma/akontacije. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: SVIJET PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080755286. Polica jamčevine br. 990007022078 uplaćena kod Triglav osiguranja d.d.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Skopje_most

MAKEDONIJA
Republika Makedonija je mala, lijepa država jugoistočna Europe, smještena južno od Srbije, sjeverno od Grčke i zapadno od Bugarske. Makedonija je jedan od relativno nepoznatih dragulja bivše Jugoslavije, izvanrednog povijesnog, kulturnog i geografskog nasljeđa, koji svojim posjetiocima nudi jedinstven spoj nesvakidašnjih prirodnih ljepota i kulture, kao i dugu tradiciju nedostižne gostoljubivosti. Prirodni raj veličanstvenih planina Makedonije, njena jezera i rijeke, odakle život teče u različitom ritmu je i središte grandioznosti bogate povijesti i idiličnih sela, koja su stoljećima ostala nepromijenjena. Geografski i kulturni položaj Makedonije, kao mosta između Istoka i Zapada, te križanja između kršćanske Europe i tajanstvenog Orijenta, danas potvrđuju njeni stanovnici, fascinanto dubokih duhovnih korijena.
Iako mala zemlja /površine 25.713 km2/, Makedonija je koljevka kulture, koja obuhvaća nekoliko antičkih kazališta, tisuće manastira i dobro očuvanih predkršćanskih i bizantskih crkava i preko 200 otomanskih džamija, uz svjedočanstva iz kamenog doba, kao i ranijih perioda ljudske civilizacije. Kulturno bogatstvo Makedonije se očituje u njenom arheološkom nasljeđu, među kojima su nalazišta Herakleja, Stobi i Skupi, prostranih amfiteatara i hramova, ukrašenih veličanstvenim mozaicima i freskama. Smještena na starom rimskom karavanskom putu Via Egnatia, prostor današnje Makedonije je inspirirao umjetnike učenjake da stvore veličanstvena umjetnička djela i učenje koje je postalo vrhunsko svjedočanstvo čitavog svijeta. UNESCO je prepoznao posebnost ove prekrasne zemlje odabravši Ohridsko jezero i Grad Ohrid za dio UNESCOve svjetske prirodne i kulturne baštine.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Prekrasan izlet koji organizirate.jako sam zadovolnja jel sa mkedonka i drago mi je što čete upoznat ljepote od moje Madedonije.bit ćete oduševljeni.lijep pozdrav i lijepo se provedite.

  • Prekrasna Makedonija! Bogata kultura i krasni ljudi.
    Najljepši mi je Ohrid.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content