Radio Rijeka, 02.02.2019.

Jan 31, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

RADIO RIJEKA, 02. veljače 2020. , Nebojša Petrc, Klub Podvežica

Klub umirovljenika Podvežica osnovan je 2005. i nalazi se na adresi Kvaternikova 58A. Brojimo ukupno preko 100 članova. Radno vrijeme kluba je od ponedjeljka do petka od 16-20 sati. Od aktivnosti izdvajamo likovna sekcija umirovljenika koji se okupljaju srijedom od 14-17. sati. Ponedjeljkom srijedom i petkom održavaju se vježbe pod stručnom vodstvom (17-19 sati). Svaki treći četvrtak u mjesecu od 9-11 sati mjeri se  krvni tlak i razina šećera u krvi.

Pozivamo sve umirovljenike i osobe starije od 65 godina da svrate u naš Klub, uvjere se u kvalitetu naših programa i obnove članstvo ili postanu članovi obitelji Matice umirovljenika Grada Rijeke. Također, možete nas, u uredovno vrijeme dobiti na telefon 469-496 odnosno potražiti na penzici-podvezica@inet.hr.

Sve brojne aktivnosti Matice nije moguće uvijek najavljivati, ali one koje su u tijeku, a pogotovo izdvajamo:

            EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTUR E 2020

Dana 01. veljače službeno je otvoren EPK Rijeka 2020. Matica umirovljenika grada Rijeke u programu je sudjelovala na više mjesta u dopodnevnom i popodnevnom programu. Okupljanje umirovljenika započelo je u 11 sati u Kružnoj broj 5, a nastavljano  je ispred instalacije EPK Rijeka 2020 na Jadranskom trgu. Mješoviti zbor MU Grada Rijeke u 12:00 otpjevao je Odu radosti, a zajedno sa Damirom Badurinom, kao solo vokalom, “Najdraža Rijeko”. Poslijepodnevni program je, nakon službenog otvorenja,  nastavljen umirovljeničkim plesom u Zajednici Talijana Rijeka plesnom večeri u pratnji  dua Aledory koji su izveli, za tu priliku napisali, pjesmu “Pošalji ljubav” (Luko različitosti).

POZIVAMO VAS DA OBNOVITE ČLANSTVO

Početkom svake godine pozivamo članove da obnove svoje članstvo kako bi tokom cijele godine mogli koristiti i pogodnosti naše umirovljeničke iskaznice. Za one koji još ne znaju, članarina u Matici umirovljenika grada Rijeke iznosi 40 kn i osigurava umirovljenicima mnoge pogodnosti koje možete vidjeti u našim klubovima ili na web stranici matice.

Za članove Matice u Kružnoj ulici vrijeme produljenja članarine je radnim danom od 8 do 11, dok naši klubovi Trsat, Turnić, Podvežica, Krimeja, Srdoči, Drenova, Kantrida, Pehlin i Škurinje rade i u popodnevnim satima.

            Pozivamo članove  Podružnica Matice umirovljenika da obnove članstvo u sjedištima svojih podružnica, kako bi i dalje koristili sva prava stečena članstvom .

 

 

I Z L E T I

U tijeku su prijave za sedmodnevni boravak u ožujku 2020. godine u lječilištu Terme Ilidža u Sarajevu. Program izleta, u koji je uključeni puni pansion, specijalistički i kontrolni pregledi, terapije i prijevoz, možete vidjeti u klubu Matice umirovljenika.  Cijena izleta je 2.350,00 kn a postoji mogućnost plaćanja na rate.

KULTURA

Udruga Livingstone upravo kreće s odličnim hit komedijama te vam ovoga puta možemo ponuditi popust za predstavu “ Dekorater”  koja igra u HKD-u na Sušaku u petak 7. veljače u 20 sati.  Redovna cijena ulaznica je 80 kn dok  cijena uz popust za vas iznosi 70 kn, a možete ih kupiti na šalteru Matice svakog dana od 8-11 sati.

Kazalište lutaka Rijeka poziva nas na predstavu “Flekavac” autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatice. Predstava govori o uvijek aktualnim problemima odrastanja i možete je pogledati 06. i 07. u 18:00, a 08. veljače u 11:00 i 18:00. Cijene ulaznica su nešto veće i prije odlaska provjerite cjenik.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u suradnji sa maticom umirovljenika grada Rijeke postavljena je izložba NE/ vidljive granice. Izložba je otvorena za građanstvo do 15. veljače. Pozivamo sve zainteresirane da provjere koje su to nevidljive granice i kako ih umirovljenici pokušavaju prevladati.

Obavještavamo sve zainteresirane umirovljenike da se u klubu Centar osniva dramska sekcija Matice umirovljenika Grada Rijeke. Pozivamo dakle sve one koji mogu, hoće ili znaju glumiti neka se jave i predbilježe do 13. veljače.

PLANINARENJE

SUBOTA 8.2.2020.

LISAC – KRALJICA ŠUME – STUDENA

POLAZAK S DELTE U 9:00 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 20

POVRATAK IZ STUDENE U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA

STAZA NIJE ZAHTJEVNA.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content