Radio Rijeka, 10.11.2019.

Nov 8, 2019 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

RADIO RIJEKA, 10.11.2019.  Olga Mandić, Klub Centar

 

Matica umirovljenika grada Rijeke djeluje kroz klubove i podružnice koji se nalaze u svim gradskim četvrtima. Jedan od klubova Matice je i Klub Škurinje.

Klub Škurinje nalazi se u novom naselju  na adresi Škurinjskih žrtava 36. Klub je smješten u dva stana koji su kompletno opremljeni za boravak i druženje umirovljenika s područja novog naselja i šire. Trenutačno broji preko stotinu članova.

Radno vrijeme kluba je od ponedjeljka do petka od 14-18 sati. U tom vremenu umirovljenici se mogu družiti igrajući društvene igre (šah, karte, pikado…) pročitati novine, ili jednostavno, uz kavu ili sok, porazgovarati o najnovijim događanjima u naselju i šire.

Pozivamo sve članove da svaki drugi četvrtak u mjesecu mogu izmjeriti vrijednosti tlaka i šećera u krvi.

Sve informacije o aktivnostima kluba možete dobiti od naše vrijedne domaćice Lili u uredovno vrijeme na broj 267-238.

IZLET

Klub Centar organizira izlet dana 25.11.2019. godine u Topusko, po cijeni od 130,00 kn. U cijenu je uključen prijevoz, ručak i besplatno korištenje bazena do povratka u Rijeku.

Klub KRIMEJA organizira  izlet u Zagreb-Advent u Zagrebu  dana 14.12.2019. Prijave i informacije u Klubu Krimeja, Kumičićeva 50 ili na tel 422-374 od pon.-petka od 15-19 sati.

Do 20.11. možete se prijaviti za sedmodnevni boravak u lječilištu Terme Ilidža u Sarajevu. Program izleta može se vidjeti u klubu Matice umirovljenika.  Prijave za izlete na šalteru Matice. Cijena izleta je 2.350,00 kn, a postoji mogućnost uplata na rate.

 

KULTURA

U Domu kulture Čavle, u petak, 15. studenog 2019. godine u 20:00 sati igra predstava-„Ocat i sin“, a karte za članove Matice umirovljenike po povoljnijim cijenama možete nabaviti na šalteru Matice.

 

RADIONICA

U okviru EPK 2020 Radionica za dostojanstveno starenje RI Spekt organizira predavanje za građane oštećena sluha. Ako ste primijetili da slabije čujete, već imate slušno pomagalo ili ćete  ga tek dobiti, pridružite nam se u srijedu 13.11.2019. u 18 sati u Klubu KRIMEJA, Kumičićeva 50, gdje ćete moći čuti korisne savjete logopedice. Pridružiti će se i predstavnik tvrtke za slušna pomagala koji će zainteresiranima reći nešto više o slušnim pomagalima, načinu na koji funkcioniraju te kako ih održavati i koristiti.

 

PREDAVANJA

Studeni je mjesec borbe protiv raka. Liga protiv raka PGŽ sa Klubovima liječenih od zloćudnih bolesti u suradnji s Odjelom gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke kroz program Rijeka-zdravi grad priređuju poseban program edukacijskih predavanja. Dana 14.11. održati će se predavanje „Zloćudne bolesti muškaraca-što, kako i kada“, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, u 18,00 sati.

 

SURADNJA S POMORSKIM I POVIJESNIM MUZEJOM HRVATSKOG PRIMORJA

Matica umirovljenika grada Rijeke i Pomorskom i povijesnom muzeju hrvatskog primorja u projektu „Muzej budućnosti“ pozivaju  sve zainteresirani za stvaranje zbirke. Javite se u Kružnu  te svojim idejama i/ili predmetima-materijalne i nematerijalne naravi, pomognu u stvaranju iste.

REKREACIJA

Još jednom pozivamo umirovljenice i umirovljenike na bazen Kantrida. Srijedom od 13:30 sati, pod vodstvom trenera, umirovljenici mogu provoditi vježbe u vodi, a također će svi zainteresirani moći kod medicinskih sestara provjeriti vrijednosti šećera u krvi, tlaka i općenito stanje zdravlja.

 

OBAVIJEST POLICIJE

Policija ponovno obavještava da se u posljednje vrijeme povećala pojava drskih krađa, uličnih prijevara i prijevara na kućnom pragu. Žrtve su najčešće osobe starije životne dobi prvenstveno zbog svoje dobronamjernosti, neupućenosti ili nepažnje.

Policija upozorava da budemo oprezni, pazimo koga puštamo u svoju blizinu ili stan, a u slučaju da se prijevare dogode, nemojte da vas osjećaj srama prječi u prijavi kaznenog dijela.

Napominjemo da je broj policije 192. Obratite se policiji s povjerenjem.

 

PLANINARENJE uz Planinarsko društvo Transverzalac

 

SUBOTA 16.11.2019.

PLATAK

POLAZAK S DELTE U 9:00 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 12B

POVRATAK S PLATKA U 17:00 SATI

STAZU ĆE NA LICU MJESTA ODABRATI GRUPA I VODIČI

 

Dođite u Kružnu, u naše klubove i podružnice i osobno ostvariti uvid u programe, sadržaje odnosno aktivnosti te sudjelujte u istima.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content