Radio Rijeka, 11. prosinca 2022. godine

Dec 9, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 11. prosinca 2022. godine, gostuje Željana Talijan

RAD KLUBOVA

Klub Srdoči kao i svi klubovi i podružnice Matice umirovljenika rade po uobičajenom radnom vremenu do 23. prosinca kada odlazimo na odmor do 9. siječnja 2023. godine.  Podružnica Elektromaterijal ima redovitu skupštinu 12. prosinca u 14 sati u Vila Mira, a KSO Potok 14. prosinca u 16 sati u Domu Crvenog križa na Pećinama. Ovim putem pozivamo sve predstavnike da se odazovu i sudjeluju u radu skupština.

 

BOŽIĆNICA ZA UMIROVLJENIKE

Grad Rijeka prima zahtjeve za dodjelu Božićnice za 2022. godinu. Sve informacije možete dobiti u šalter sali Gradske uprave Titov trg broj 3 ili na telefon 051 209 314. Zahtjev možete podnijeti najkasnije do petka 16. prosinca.

  

PRAVNO SAVJETOVANJE

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ nastavljamo s pravnim savjetovanjem.  Najaviti se možete na šalteru u Kružnoj za srijedu i četvrtak od 16:30-18:30 sati. Prethodna najava je, zbog izbjegavanja gužve, poželjna.

 

ŠKOLSKI BROD

Muzej gada Rijeke poziva nas na novu izložbu u Palači šećera. Pomalo zagonetan naziv „Školski brod“ krije priču o dobro nam poznatom brodu Galeb. Izložba govori o Galebu kao plovećem učilištu za polaznike jugoslavenskih vojnopomorskih škola. On je to postao nakon poratnog vađenja s dna riječke luke i obnove u pulskom brodogradilištu Uljanik. Galeb je zaplovio na prvo školsko putovanje u lipnju 1953. godine i pristajao u lukama Francuske, Španjolske, Maroka, Sirije, Grčke, Turske te luka diljem svijeta. Članovi Matice, predočenjem članske iskaznice, ostvaruju popust od 50%.

  

BOŽIĆNI GALA KONCERT

U subotu 17. prosinca najavljujemo Božićni gala koncert Radojke Šverko u HKD na Sušaku. Program osim Radojkinog bogatog repertoara bit će obogaćen i božićnim pjesmama te pratnjom Benda profesora Babina i pratećih vokala. Članovi Matice imaju popust od 50% tako da ulaznice po cijeni od 50 kuna možete nabaviti na blagajni HKD.

 

 REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim. Hodam. Osjećam provodi se aktivnost nordijskog hodanja. Sljedeće okupljanje je u utorak 13. prosinca u 9:30 sati na okretištu autobusne linije broj 1 na Biviu od kud idemo do Preluka i nazad.

Nastavljaju se vježbe na otvorenom na Trsatu, u Centru i Zametu, vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i Zametu, rekreacija na bazenima Kantrida te vježbe joge. U sportskom centru „3. maj” na Kantridi, možete ponedjeljkom u 11 sati, doći na kuglanje.

 

PLANINARENJE

U subotu, 17. prosinca, s planinarskim društvom Transverzalac, idemo putem Marčelji, Studena, Saršoni, Donja Drenova. Polazak je s okretišta autobusne linije broj 7 na Turkovu u 8:40 sati autobusom broj 20. Povratak je u popodnevnim satima Staza nije zahtjevna.

 

 ADVENT U KRUŽNOJ

U klubu Centar, svaki petak od 17 sati družimo se uz Vino i gitare. Dođite i uživajte u pjesmi i druženju.

 

IZLETI

U ponudi imamo bogat izbor jednodnevnih izleta za nadolazeći Advent (Zagreb, Trst, Ljubljana, Klagenfurt, Velden…),te putovanje u toplice. Klub umirovljenika Brodokomerc 15. prosinca organizira izlet u Trst i Monfalkone. Informacije i rezervacije na broj 098 91 00 952.

 

KREATIVNE RADIONICE

Likovne radionice „Ponedjeljkom u Verdijevoj” održavaju se u dvije grupe uz stručno vodstvo akademske slikarice. Slobodnih mjesta ima u terminu od 12,30-14,30 sati. Ponedjeljkom u 11 sati u Verdijevoj nastavlja se radionica Zlatne ruke (izrada čarolija od reciklažnog materijala).  

 

Sve informacije o aktivnostima i satnicama u našim klubovima možete pronaći na našoj mrežnoj stranici penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content