Radio Rijeka, 11. rujna 2022.

Sep 9, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 11. rujna 2022., gostuju Dajana Kogoj, Marina Tkalčić, Emil Baumgartner

 

RAD MATICE

Klubovi Matice umirovljenika grada Rijeke započeli su s redovnim radom u ponedjeljak 5. rujna, prvi put nakon duže vremena bez posebnih ograničenja. O vremenima rada klubova možete saznati na našim mrežnim stranicama.

Klub Centar radi u dopodnevnim terminima od 8-12 i popodnevnim od 15-19 sati. Posebno preporučamo posjet u popodnevnim terminima kada pod vodstvom instruktora možete vježbati pikado. Šalteri Matice u Kružnoj rade po uobičajenom radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 8 do 11sati kada možete dobiti informacije o radu Matice ili klubova ili obaviti druge administrativne poslove.

FINANCIRANI PROJEKTI 

UČIM. HODAM. OSJEĆAM

Projekt Učim. Hodam. Osjećam. – UHO započeo je na proljeće ove godine aktivnošću nordijsko hodanje koja se održava utorkom na širem području grada. Šetnje utorkom su jako posječene kako zbog vođenja od strane licenciranog vodića, izbora lokacija i osiguranoh štapova za nordijsko hodanje. Kroz ovaj projekt ćemo provesti nekoliko ciklusa radionica emocionalne podrške na temu psihologije ljudske komunikacije i psihologije ljudskih vrlina. S partnerom u projektu (CTK) organizirat će se i Mala škola pametnih uređaja. Petnaestak polaznika proći će i dvodnevnu radionicu na temu Socijalno mentorstvo u zajednici i na taj način osigurati pomoć socijalno izoliranim i osobama na rubu siromaštva. Projekt je sufinanciran sredstvima EU-Europskog socijalnog fonda.

 

RIGENERAKCIJA! – AKTIVNI U MIROVINI

U sklopu EU projekta ‘RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini’, koji Matica umirovljenika provodi u suradnji s Udrugom Ri Rock, održavaju se besplatne radionice za umirovljenike. Projekt je započeo 2020. godine, a traje do kraja rujna 2023. godine.

Možete se javiti na radionice sviranja električne i bas gitare, bubnjeva, rekreaciju na otvorenom, radionice fotografije te radionice keramike. Za sve navedene radionice prijavu je potrebno obaviti na šalteru Matice umirovljenika u Kružnoj ulici, te sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu te izvadak od mirovine.

Rekreacija na otvorenom odvija se 3 puta tjedno, na 3 različite lokacije u gradu – Utorak, Trsat (Vojno igralište) – od 8 do 9 sati; Srijeda, Zamet (košarkaško igralište) – od 9 do 10 sati; Petak, centar grada (Trg Riječke rezolucije) – od 8 do 9 sati.

Radionice fotografije započinju 6. listopada u Kružnoj ulici 8 a svaki drugi tjedan će se odvijati terenska nastava u Palachu, te na raznim lokacijama u centru grada.

Radionice keramike odvijat će se tri puta tjedno, utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 12 sati, u Kružnoj ulici 8 (SKC galerija).

Radionice sviranja bubnjeva će započeti 1. listopada. Polaznici će se s izvoditeljem sastajati dva puta tjedno, a o točnim terminima ćemo sve polaznike obavijestiti telefonski. 

BRIGAMA SE NEMOJ DATI, U MATICI DANE KRATI

Matica umirovljenika grada Rijeke već treću godinu provodi projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ Navedeni projekt je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Neke od aktivnosti koje dijelom ili u cijelosti financiramo su: pravno savjetovalište (utorkom od 8-12 u Klubu Centar), psihološke radionice (jednom mjesečno u pojedinom klubu, moguće i individualno savjetovanje), suradnja s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ (predavanja, preventivni pregledi specijalista poput denzitometrije, pregled madeža, faktora za kardiovaskularne bolesti, nutricionista). Provodimo i  mjerenje fizičkih parametara i sastava tijela na posebnom uređaju te nakon toga korisnici dobiju smjernice za  prehranu i fizičku aktivnost. Kroz projekt se podržava i rad mješovitog pjevačkog zbora Matice  i popodnevni rad Kluba Centar.

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE nastavljamo u utorak 13. rujna u 9 sati.

Okupljanje je na Biviu (okretište autobusne linije broj 1) odakle krećemo prema autokampu na Preluci. Ukoliko vrijeme bude dozvolilo računamo se i okupati, naravno to je za one koji imaju hrabrosti.

Nastavljaju se vježbe u Fitness studiju S, u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet. Upisi u Centru Zamet su ponedjeljkom i srijedom od 9 do 11, a na Trsatu ponedjeljkom i četvrtkom od 9 do 10 sati.

Članovima Matice na raspolaganju je rekreacija na bazenima Kantrida ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30, a srijedom od 13,00-14,00 sati ide vježbanje pod stručnim vodstvom.

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:00, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 do 17:00. Obavezna predbilježba na broj 091/911 13 70.

 

KREATIVNE AKTIVNOSTI

U ponedjeljak, 12. rujna ponovo započinju susreti u radionici Zlatne ruke (izrada čarolija od reciklažnog materijala). Prijava je moguća na telefon 098 215 429, a radionica će se održavati ponedjeljkom u 11 sati, u Verdijevoj 11.

 

IZLETI

Klub umirovljenika INA Rijeka organizira jednodnevni izlet u Celje, 22. rujna 2022. godine. Informacije na telefon: 099 216 84 84 (Gospodin Fućak ).

Klub umirovljenika Srdoči organizira jednodnevni izlet na vrilo Gacke, uz posjet sirani i mlinicama, 17. rujna 2022. godine. Informacije na telefon: 099 489 6262.  

Klub umirovljenika Trsat organizira izlet u Bio park ‘Divlje vode’, kod Samobora. Izlet je organiziran za 21. rujna 2022. godine. Sve informacije na telefon: 091 361 9077. 

 

Sve informacije možete pronaći na našoj mrežnoj stranici www.penzići.rijeka.hr.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content