Radio Rijeka, 12. lipnja 2022. godine

Jun 10, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 12. lipnja 2022. godine, gostuje Dinka Blažić. 

RAD KLUBOVA

Klubovi i podružnice do kraja lipnja rade po uobičajenom radno vremenu koje možete naći na našim mrežnim stranicama.

Članovi kluba Krimeja sudjeluju na proslavi Dana MO Krimeja. Natjecat će se u kartanju i pikadu. Nakon natjecanja organizirano je druženje.

 REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

Nastavljamo s nordijskim hodanjem koje će se u narednim mjesecima provoditi u okviru projekta Učim. Hodam. Osjećam. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U utorak, 14. lipnja u 9 sati, a u sklopu proslave sv. Vida, okupljamo se u Kružnoj ulici, odakle preko Korza idemo na Molo Longo. Nakon povratka u Kružnu, prisjetit ćemo se najljepših trenutaka nordijskog hodanja kroz 22 šetnje, koliko smo ih imali od početka godine. Također, dogovorit ćemo se za sljedeći susret u rujnu.

PLANINARENJE

U subotu 18. lipnja, s planinarskim društvom Transverzalac idemo na planinarski pohod relacijom Kukuljani-Studena-Drenova. Polazak je s Delte u 8:15, autobusnom linijom broj 12. Povratak je po dogovoru u popodnevnim sama. Staza nije zahtjevna.

 

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE

I ove godine nastavljaju se aktivnosti u sklopu Festivala sportske rekreacije Primorsko – goranske županije. U nedjelju 12. lipnja, od 10 sati, na Platku možete sudjelovati u nordijskom hodanju, planinarenju, biciklizmu, jahanju, stolnom tenisu, badmintonu, streličarstvu, mini tenisu i vježbanju na otvorenom. Voditelj programa je Dražen Turina Šajeta, uz glazbu DJ Vedrana, a vježbe na otvorenom vodi Mario Mlinarić.

JEDRENJE

U suradnji s partnerima organiziramo jedrenje za umirovljenike na krstašu Feet 30, uz stručno vodstvo profesionalnih skipera. Jedrenje je organizirano po promotivnim cijenama, u  srijedu, 29. lipnja i 6. srpnja. U svakom terminu organizirani su polasci za dvije grupe umirovljenika. Informacije i prijave možete obaviti u Kružnoj ulici.   

 

PREVENCIJA KRAĐA

Odjela za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave Primorsko-goranske obavijestio nas je o povećanom broju drskih krađa i prijevara na kućnom pragu. Molimo sve starije osobe da prilikom puštanja posjetitelja u kuću strogo paze na identitet posjetitelja, te da u slučaju sumnje slobodno nazovu policiju na broj 192. 

RADIONICE

 Svi zainteresirani mogu se prijaviti na besplatne radionice bubnjeva, te radionice električne i bas gitare koje se provode u sklopu projekta RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini. Navedeni projekt provodi udruga Ri Rock u partnerstvu s Maticom umirovljenika Grada Rijeke. Za prijavu su potrebni kopija osobne iskaznice i dokaz o mirovini.

N A J A V E

PROSLAVA SV. VIDA

 

Matica umirovljenika, 14. lipnja organizira cjelodnevno druženje. U 9 sati članovi sekcije nordijskog hodanja druže se u Kružnoj, a u popodnevnim satima, također u Kružnoj ulici, održava se turnir u pikadu, briškuli i trešeti te promocija radionica slikanja, keramike i haiku uradaka na kamenu (Haiku na kamiku). Po završetku sportskih natjecanja, družimo se s Duškom Jeličićem Duletom. Svi su dobro došli, a posebno umirovljenici grada Rijeke.

 

POVEĆANJE MIROVINA

Vlada RH najavila je, od početka sljedeće godine, povećanje obiteljskih mirovina te mogućnost umirovljenicima da, uz vlastitu mirovinu, dobiju i 27 posto obiteljske mirovine umrlog supružnika. Dodatne informacije možete dobiti u Mirovinskom informacijskom centru na adresi Titov trg broj 8a ili na telefon  614 448.

 

IZLETI

Klub umirovljenika INA-Rijeka organizira 30. lipnja 2022. izlet u Austriju. Upisi i plaćanje participacije vrše se u sjedištu kluba, na adresi Milutina Barača 26, srijedom od 10 do 11 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 099 216 8484 (gospodin Fućak).

 

Prijave za treći Festival nordijskog hodanja koji se održava u Jelsi, od 30. rujna do 2. listopada, moguće su na broj telefona 091 196 22 16 (gospođa Denis).

 

Sve one koji žele dobiti uvid u tjedan iza nas, kao i što nas čeka u tjednu koji dolazi, pozivamo da posjete naše stranice: www.penzići.rijeka.hr ili Facebook stranicu.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content