Radio Rijeka , 13.12.2020.

Dec 11, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Slušajte nas na Radio Rijeci u emisiji “Zlatne godine” u nedjelju, u 9,15 sati

 

 Već smo se privikli na novi način života i mjere opreza neophodne za sprečavanje širenja bolesti, nosimo se i sa usamljenošću, čežnjom za našom djecom i unucima, zabrinuti smo zbog predstojećih blagdana koje obično provodimo okruženi članovima naših obitelji i prijateljima i koliko god se trudili biti pozitivni ipak nam je draže da ostanemo negativni. Kao i naša nastojanja, tako je kontradiktoran i naš osjećaj nedostatka društvene solidarnosti i empatije unatoč tome što se stalno na svim raspoloživim medijima ponavljaju ista upozorenja. Izlazimo iz kuće kad je to neophodno jer u banku, na poštu i u policijsku upravu moramo doći osobno. Tamo nas dočekuju dugi redovi u kojima stojimo neovisno o vremenskim uvjetima. Stižu nam upozorenja da što manje koristimo javni gradski prijevoz pogotovo ujutro oko 8 sati i kasnije poslijepodne. Na to se upozorenje, međutim, ne nastavlja i preporuka da nam se liječnički pregledi ne zakazuju u to vrijeme, a upravo je to jedan od najčešćih razloga što se guramo u autobusima s učenicima, studentima i zaposlenima.

 

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA

 

Tečajevi stranih jezika su prekinuti, a nastavit će se smirivanjem epidemiološke situacije o čemu ćete biti pravovremeno  obaviješteni.

Prijave za proljetni ciklus u 2021. započele su i traju do 17. prosinca na šalteru Matice.

 

RADIONICE ZA UMIROVLJENIKE

I ove godine,Matica umirovljenika grada Rijeka partner je Udruzi RiRock u projektu “RiGenerAkcija! -aktivni u mirovini”. Projekt u trajanju od tri godine financiran je  sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U vrijeme trajanja projekta održat će se radionice među kojima izdvajamo radionice keramike, fotografije, šivanja, slikarstva, sviranja električne, bas gitare i bubnjeva, zbornog pjevanja, a predviđena je i rekreacija na otvorenom. Sve radionice su besplatne.

Rok za prijavu je 18. prosinca na šalteru Matice, svaki radni dan od 8 do 11 sati.  Za prijavu je potrebna osobna iskaznica i preslika rješenja o mirovini odnosno odrezak od mirovine ili bankovni dokument kojim se potvrđuje status umirovljenika.

NORDIJSKO HODANJE

Članovi sekcije za nordijsko hodanje, osnovane u okviru projekta „Navuci dres, smanji stres“ nastavljaju sa svojom rekreacijom u utorak 15. prosinca u 11 sati. Okupljanje  je na trgu ispred crkve na Drenovi, a hodat će se oko 2 sata. Gradski autobus za Drenovu polazi u 10,30 sati sa Delte. Grupe hodača sastavljat će se  prema broju i fizičkoj spremi onih koji se odazovu.

Za hodanje je potrebna prikladna obuća i prozračna odjeća, kišna kabanica i bočica vode. Štapovi za hodanje su osigurani.

 

Pozivamo članove da prate našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili, ako za to ima potrebe dođu osobno u Kružnu 5. Šalter je otvoren svaki radni dan od 8 do 11 sati, a djelatnici Matice dostupni su na telefonskom broju 212 109.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content