Radio Rijeka, 13. studenog 2022. godine

Nov 16, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 13. studenog 2022. godine, gostuje Roberto Zubčić

RAD KLUBOVA

Podružnice Matice umirovljenika grada Rijeke, kojih je ukupno 11, uglavnom čine umirovljenici riječkih poduzeća (3. maj, Autotrolej, Brodokomerc, Elektromaterijal, Luka, Rijekatekstil, INA i drugi). Mnogi od ovih velikih poslovnih subjekata su pomalo zaboravili na svoje bivše radnike koji su u njima proveli i više od četrdeset godina. Ovim putem ih podsjećamo da nam se jave i sudjeluju u radu podružnica. Obavijesti o aktivnostima podružnica možete dobiti u sjedištu istih ili u Kružnoj ulici 5.

Zbog interesa umirovljenika za učlanjenjem, a s obzirom na to da članarina vrijedi do kraja godine, svi zainteresirane se u tom vremenu mogu učlaniti za samo 20 kuna.

 

BOŽIĆNICA ZA UMIROVLJENIKE

Od 10. studenog do 16. prosinca Grad Rijeka prima zahtjeva za dodjelu Božićnice za 2022. godinu u skladu sa cenzusom Socijalnog programa Grada Rijeke. Sve informacije možete dobiti u šalter sali Gradske uprave Titov trg broj 3 ili na telefon 051 209 314

 

PRAVNO SAVJETOVANJE i MJERENJE ŠEĆERA U KRVI

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ nastavljamo s vrlo traženom uslugom pravnog savjetovanja. Od ovog tjedna imamo male izmjene pa je tako s nama nova suradnica bogatog odvjetničkog i volonterskog iskustva. Novi termini za savjetovanje su srijeda i četvrtak od 16:30-18:30 sati u Klubu Centar. Prethodna najava nije potrebna.

U srijedu 16. studenog od 9 do 11 sati možete u klubu Centar izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi.

 

PREDAVANJA

U sklopu EU projekta UHO u Klubu Centar održat će u četvrtak 17. studenog u 9:00 sati predavanje na temu Poznata psihološka istraživanja i što iz njih možemo naučiti? Sudionike će se upoznati s nekim od brojnih zvučnih psiholoških istraživanja koja i danas oblikuju pogled na čovjekovo psihološko funkcioniranje. Prijave su obavezne. Sve informacije i prijave moguće putem telefona 212-109, maila ili osobno na šalteru Matice.

 

REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim. Hodam. Osjećam provodi se aktivnost nordijskog hodanja. Sljedeće okupljanje je u utorak 15. studenog u 9:30 sati u Kostreni, sv. Lucija. Autobus broj 10 polazi s Delte u 9:15 sati. Nakon razgibavanja idemo do lučice i nazad. Trajanje hodnje je oko 2,5 sati.

U ponedjeljak 14. studenog u 11 sati, u sportskom centra „3. maj” na Kantridi, možete doći na kuglanje. Za ulazak u dvoranu potrebne su vam tenisice, sportska oprema te mali ručnik.

 

PLANINARENJE

U nedjelju, 20. studenog, s planinarskim društvom Transverzalac, idemo na Učku. Polazak je s Trga bana Jelačića u 8:55 autobusnom linijom broj 32 do Opatije a zatim linijom broj 34 u 9;40 do Poklona. Povratak s Učke je u 18 sati. Staza nije zahtjevna.

 

 NAŠ KANAT JE LIP

Mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika grada Rijeke nastupit će na 50. susretu pjevačkih zborova „Naš kanat je lip“ koji će se održati u Poreču 25. studenog.

Svi oni koji vole zborno pjevanje i ljepote Poreča mogu, po vrlo povoljnoj cijeni (150kn), zajedno sa zborom na ovaj jednodnevni izlet. Sve informacije i prijave možete dobiti na šalteru u Matici ili na broj 212-109 do 23. studenog.

 

BESPLATAN OTISAK STOPALA

U srijedu 16. studenog u 10:00 sati u Klubu Centar održat će se predavanje o koristima stabilometrijskih uložaka za starije osobe. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže uz napomenu kako će se nakon predavanja moći besplatno uzeti otisak stopala.

 

IZLETI

U ponudi imamo bogat izbor jednodnevnih izleta za nadolazeći Advent (Zagreb, Trst, Ljubljana, Klagenfurt), te putovanje u toplice Banja Vrućica i terme Ilidža. Klub INA organizira izlet Martinje u Zagoje. Prijave na telefon 099 21 684 84 (gosp. Fućak)

 

KREATIVNE RADIONICE

Likovne radionice „Ponedjeljkom u Verdijevoj” održavaju se u dvije grupe uz stručno vodstvo akademske slikarice. Nešto slobodnih mjesta ima u novom terminu od 12,30-14,30 sati. Prijave nisu potrebne.

Ponedjeljkom u 11 sati u Verdijevoj nastavlja se radionica Zlatne ruke (izrada čarolija od reciklažnog materijala). Prijaviti se možete na telefon 098 215 429.

Sve informacije o aktivnostima i satnicama u našim klubovima možete pronaći na našoj mrežnoj stranici www.penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content