Radio Rijeka, 14.6.2020.

Jun 13, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, nedjelja, 14. lipnja 2020. godine, emisija “Zlatne godine”, 9,15 h

Radio Rijeka, 14. lipnja.2020., Nebojša Petrc, klub Podvežica 

KLUB PODVEŽICA

Klub umirovljenika Podvežica osnovan je 2005. i nalazi se na adresi Kvaternikova 58A. Brojimo ukupno preko 100 članova. Radno vrijeme kluba je od ponedjeljka do petka od 16-20 sati. Od aktivnosti izdvajamo likovnu sekciju umirovljenika koji se okupljaju srijedom od 14-17. sati. Ponedjeljkom srijedom i petkom održavaju se vježbe pod stručnim vodstvom (17-19 sati). Svaki treći četvrtak u mjesecu od 9-11 sati mjeri se  krvni tlak i razina šećera u krvi.

Pozivamo sve umirovljenike i osobe starije od 65 godina da svrate u naš Klub, uvjere se u kvalitetu naših programa i obnove članstvo ili postanu članovi obitelji Matice umirovljenika Grada Rijeke. Također, možete nas, u uredovno vrijeme dobiti na telefon 469-496 odnosno potražiti na penzici-podvezica@inet.hr.

Sve brojne aktivnosti Matice nije moguće uvijek najavljivati, ali one koje su u tijeku, a pogotovo izdvajamo:

 

RAD MATICE

Kako smo već i spominjali  u okviru mjera popuštanja ograničenja vezanih uz epidemiju korona virusa otvorili smo šalter Matice u Kružnoj ulici. Radno vrijeme je kao i prije od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 11 sati.

Molimo sve koji dolaze da koriste maske i rukavice s ciljem zaštite svih nas i prevencije širenja epidemije, a isto tako da poštuju ograničenja koja se odnose na broj osoba koje mogu ući u klub. Također, napominjemo da koji imaju povišenu temperaturu ili bilo kakve simptome bolesti ne dolaze, već da ostanu doma.

Svjedoci smo snažnog popuštanja mjera Nacionalnog kriznog stožera no i dalje pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike na oprez. Ponašajmo se u skladu s preporukama i OSTANIMO ODGOVORNI

 

RAD KLUBOVA

Krizna situacija izazvana virusom COVID19 se smiruje te je odlučeno da se klubovi po postojećem radnom vremenu otvaraju za svoje članstvo od 17. lipnja. I nadalje ostaju na snazi mjere propisane od strane Stožera za civilnu zaštitu ( nerukovanje, udaljenost između osoba,obavezna dezinfekcija ruku,provjetravanje prostorija te nošenje rukavica i maskica).

 

 

SKUPŠTINA MATICE

Dana 16. lipnja 2020. godine sa početkom u 11 sati, u dvorani Hrvatske čitaonice na Trsatu, održat će se Izborna skupština Matice umirovljenika grada Rijeke. Iznijet će se rezultati rada Matice u 2019. godini, te izabrati novo rukovodstvo Matice za naredni četverogodišnji mandat od 2020. do 2024. godine.

Delegati Skupštine koji nisu podigli pozive i evidencijski listić, mogu to učiniti sutra, 15. lipnja na šalteru u Kružnoj 5.

 

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Obavještavamo sve zainteresirane da je sukladno članku 2. Pravilnika o subvencioniranoj prehrani došlo do promjene cenzusa za ostvarivanje prava na ovaj program grada Rijeke. Novoutvrđeni cenzus umjesto 2.500,00 kuna iznosi 2.875,00 kuna. Dakle, svi umirovljenici čija je mirovina manja od 2.875,00 kuna ostvaruju pravo na pomoć u financiranju svakodnevnih obroka. Stoga pozivamo sve s mirovinama nižim od navedenog cenzusa da dođu po bonove od 25. lipnja do 5. srpnja u vremenu  rada šaltera od 08-11 sati. Obroci se od 8. lipnja, ponovo konzumiraju na uobičajen način u prostoru restorana. Molimo korisnike da budu strpljivi prilikom ulaza, prate upute osoblja i da se pridržavaju  istih.

BAZENI KANTRIDA

Bazeni Kantrida su ponovo otvoreni za građanstvo i članovi Matice mogu besplatno koristiti bazen u starom terminu ponedjeljak, srijeda i petak od 12,30-14,30 sati. Od ovog tjedna pa sve do 30.lipnja srijedom se održava vježbanje uz stručni nadzor u vremenu od 13,00-14,00 sati. Molimo posjetitelje da se zbog epidemiološke situacije pridržavaju sigurnosnih mjera koje važe prilikom posjete bazenu (ograničenje broja posjetitelja, mjerenje temperature i evidentiranje prilikom dolaska te dezinfekcija ruku).

 

PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Donosimo obavijest o još jednoj hvalevrijednoj aktivnosti. Za sve građane koji teško podnose kriznu situaciju izazvanu Covid-19 virusom psihijatri i psiholozi Doma zdravlja PGŽ dostupni su u svoje redovno radno vrijeme za pružanje telefonske psihološke pomoći. Neki od stručnjaka su Tomislav Ahel, dr.med., Elizabeta Dadić-Hero, dr.med. i ostali. Više informacija zainteresirani mogu dobiti na www.domzdravlja-pgz.hr

Hrvatski Crveni križ i dalje ima otvorenu besplatnu telefonsku liniju  0800 11 88 putem koje se mogu dobiti informacije o svim pomoćima i uslugama koje pružaju društva Crvenog križa svaki dan u vremenu od 8,00-16,00 sati. Na isti broj javljaju se i volonteri – educirani za pružanje psihosocijalne pomoći.

NORDIJSKO HODANJE

Pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije i Odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko – goranske županije u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, šestu godinu zaredom organizirat će „Festival sportske rekreacije Primorsko – goranske županije“, povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana.  U nedjelju, 14. lipnja na Platku organiziran je program „Vježbanjem do zdravlja“ a koji počinje u 11 sati, s vježbama za body core, zatim s nastavlja kružni trening, a u 14 sati je organizirano nordijsko hodanje (trim staza, lagana, cca 1 h), u nedjelju 21.6.2020. organizirana je Biciklijada s početkom u 11 sati, i to su na izbor dvije rute: obiteljska (lagana, 10 km) i sportsko-rekreativna ruta (srednje teška, 25 km). Informacije i prijave: 091/420-0650 ili 095/9174-666.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content