Radio Rijeka, 16.11.2020.

Nov 13, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Emisija “Zlatne godine”, Radio Rijeka, 16. studenog 2020. godine, u 9,15 sati

 

KLUB CENTAR

Nakon opsežnih građevinskih radova koji su trajali desetak dana, Klub Centar otvorio je svoja vrata u srijedu 11. studenog. Nastavljamo sa svim uobičajenim aktivnostima. Najavljujemo i jednu novost odnosno dodatni razlog za posjet Matici u jutarnjim satima od 8 do 11. Kako nudimo veliki broj različitih aktivnosti zanimljivih našim članovima pojačano je zanimanje za učlanjivanje u Maticu. Obzirom da se približava kraj godine, a godišnja članarina od 40 kuna istječe završetkom godine, odlučili smo ponuditi novim članovima za 50 posto nižu članarinu za preostali dio godine . To znači da će plaćanjem članarine od 20 kuna novi članovi dobiti mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima i ostvariti popuste kod dobavljača s kojima smo zaključili ugovore. Članarina se u punom iznosu obnavlja od početka iduće godine i vrijedi do kraja 2021. godine.

NORDIJSKO HODANJE

Članovi sekcije za nordijsko hodanje, osnovane u okviru projekta „Navuci dres, smanji stres“ nastavljaju sa svojom rekreacijom  u utorak 17. studenog u 11 sati. Formirane su dvije grupe, a okupljanje je na Biviju, na okretištu autobusne linije broj 1. Jedna će grupa ići šetnicom uz more, a druga u Šumu Striborovu. Predviđa se hodanje u trajanju oko 2 sata.  Ako bude padala kiša, hodanje se ne otkazuje već preporučujemo nošenje kišne kabanice.

 

PREVENTIVNI ZDRAVSTVENI PREGLEDI

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo obavljat će u ponedjeljak, 16. studenoga  preventivne preglede u prostoru Matice u Kružnoj 5. Pregledi će početi u 16 sati i trajat će po petnaestak minuta. Predviđeno je  mjerenje i izračunavanje indeksa povezanih uz rizike od srčanožilnih bolesti. Mjerit će se tlak, provodit će se mjerenja na medicinskoj vagi uz određivanje indeksa tjelesne mase, mjerit će se obujam struka i bokova i izračunavati indeks koji je indikator za rizik od razvoja srčanožilnih bolesti te će svatko dobiti individualni savjet o prehrani ovisno o rezultatima mjerenja. Prijavite se u Maticu osobno, mailom ili putem telefona 212-109 . Raspored i izbor preventivnih pregleda pažljivo su isplanirani da bi činili zaokruženu cjelinu. Zbog toga je već za prosinac predviđen nastavak koji obuhvaća nutricionističke savjete izrađene na temelju rezultata prethodnih pregleda svake osobe. Nakon toga uslijedit će još niz različitih preventivnih pregleda, savjetovanja i mjerenja. Radi se o vrhunskim zdravstvenim uslugama, a njihova je najveća  prednost u odnosu na slične preglede u specijaliziranim zdravstvenim ustanovama vrijeme koje stručnjaci mogu posvetiti svakom pacijentu.

 

MJERENJE KRVNOG TLAKA I ŠEĆERA

Nastavlja se mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, u Klubu Centar, svaku drugu i četvrtu srijedu u mjesecu. Sljedeći termin predviđen je za srijedu 25. studenog, od 9 do11 sati.

                                        TELEFONSKI POZIV

Sve se teže nosimo s pandemijskim ograničenjima društvenih kontakata i nedostaju nam djeca i unuci. Oni o kojima smo i zbog kojih smo najljepše lagali i u kojima smo  vidjeli budućeg Dina Rađu, Miroslava Radmana ili Kolindu Grabar Kitarović. Oni koje smo naučili kako se koristi telefon i kojima smo kupili prve mobitele. Sad je trenutak da nam pokažete što ste naučili i nazovete nas. A javite se i onom susjedu s trećeg kata koji živi sam i gospođi iz prizemlja koja rijetko izlazi iz kuće.

Pozivamo članove da prate naše mrežne stranice penzići.rijeka.hr.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content