Radio Rijeka, 17.11.2019.

Nov 15, 2019 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

RADIO RIJEKA, 17.11.2019. Meri Minić, tajnica kluba starijih osoba Zamet

U našoj emisiji redovito predstavljamo naše klubove, a u ovom tjednu predstavljamo Klub starijih osoba „Zamet“. Klub nudi iduće aktivnosti:

-Podjela pučke kuhinje je svakodnevno 12:00 – 13:00 sati.

-Rekreativna tjelovježba održava se ponedjeljkom od 17:30 do 18:00 sati i srijedom 17:30 – 18:00 sati.

-Tombola se igra ponedjeljkom i srijedom od 15:00 do 17:00 sati.

-Srijedom od 16:30 do 17:10 možete izmjeriti vrijednosti tlaka i šećera u krvi.

-Pri klubu djeluje plesno rekreativna grupa Zametske rožice koja svoje plesne koreografije uvježbava četvrtkom 18:00 – 19:00. Ako volite plesati, veseliti se i nastupati, pridružite se!

 

IZLETI

 

Do 20.11. možete se prijaviti za sedmodnevni boravak u lječilištu Terme Ilidža u Sarajevu. Program izleta može se vidjeti u klubu Matice umirovljenika.  Prijave za izlete na šalteru Matice. Cijena izleta je 2.350,00 kn a postoji mogućnost uplata na rate.

 

Klub Brodokomerc organizira dana 21.11. izlet u Motovun i Pazin te na degustaciju mladog vina i domaćih proizvoda uz zvuke harmonike. Prijave i uplate u sjedištu Kluba A.K.Miočića BB u utorak, 19.11.2019. od 9-11 sati ili informacije na telefon br. 373-134.

 

Klub Centar organizira izlet dana 25.11.2019. godine u Topusko, po cijeni od 130,00 kn. U cijenu je uključen prijevoz, ručak i besplatno korištenje bazena do povratka u Rijeku.

 

Klub KRIMEJA organizira  izlet u Zagreb-Advent u Zagrebu  dana 14.12.2019. Prijave i informacije u Klubu Krimeja, Kumičićeva 50 ili na tel 422-374 od pon.-petka od 15-19 sati.

 

 

KULTURA

 

Dopala me obveza i čast da budem voditelj grupe članova koja voli lijepu pisanu riječ. Pjesnici i pisci amateri znani i manje znani javili su se u grupu. Prvo druženje bilo je 25.10. i publika je bila zadovoljna a mi smo već tada postigli svoj cilj-potaknuli druge da pišu ili pričaju svoje životne dogodovštine. Druga naša večer bit će 22.11. u 18 sati u Klubu Centar. Ugostit ćemo poznate i priznate čakavske pjesnikinje, gđu. Mariju Trinajstić, gđu. Nadu Paladin i gđu. Vlastu Sušanj Kapićevu koje će se predstaviti svojim radovima. Uz druge članove naše grupe te tajnicu Matice Aitangu Drog uživat ćemo u lijepoj domaćoj besedi. Čekamo vas.

 

Mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika grada Rijeke u srijedu 20.11. sudjeluje na Smotri umirovljeničkih zborova Republike Hrvatske u Križevcima. Poučeni dosadašnjim nastupima sigurni smo da će zbor dostojno predstaviti Primorsko-Goransku županiju i naš kanat.

 

JEZICI

 

I ove godine Matica umirovljenika nastavlja sa tečajevima stranih jezika. Prijave za tečaj jezika (engleski, talijanski, njemački) započinju u Matici umirovljenika u ponedjeljak, 25. studenog 2019. godine. Prijaviti se možete od ponedjeljka do četvrtka, u vrijeme rada šaltera od 8-11 sati. Prijave traju do četvrtka 19.12.2019. godine. Petkom se nije moguće prijaviti. Članovi koji su odsutni u tom periodu mogu prijavnicu ispuniti preko linka na stranici za riječke penziće. Njihova obveza je da do kraja siječnja 2020. godine ispune test osobno u Matici.

 

 

PREDAVANJA

 

Za umirovljenike kluba Krimeja koji koriste slušne aparatiće ili imaju problem sa sluhom, logopedkinja Lara Pilepić će u sklopu projekta Rispekt održati individualne konzultacije sa savjetima za bolje suočavanje sa problemima slabljenja sluha.

Susret s logopedkinjom održati će se u srijedu u 17 h u klubu Krimeja I dobrodošli su svi umirovljenici s problemima sluha.

Program se održava uz podršku društva Rijeka 2020, Civilne inicijative

 

Liga protiv raka PGŽ u suradnji s Odjelom gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke kroz program Rijeka-zdravi grad nastavlja program edukacijskih predavanja. Dana 20.11. održati će se predavanje „Važnost njege zuba i usne šupljine u onkologiji“. Predavanje je u u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, u 18,00 sati, a predavač je prof. dr. sc. Sonja Pezelj Ribarić dr. med.

 

Savjetnici Obiteljskog  centra Rijeka, pri Centru za socijalnu skrb Rijeke, će u petak 5. prosinca u prostorijama Kluba Centar sa početkom u 17 sati održati prigodno savjetovanje vezano uz umirovljeničku problematiku. Pozvani su svi koji imaju nerazjašnjena pitanja iz djelokruga rada Centra za socijalnu skrb da prisustvuju.

 

REKREACIJA

Još jednom pozivamo umirovljenice i umirovljenike na bazen Kantrida. U srijedu s početkom u 12:00 sati svi zainteresirani moći će kod medicinskih sestara provjeriti vrijednosti tlaka i šećera u krvi. Pozivamo posjetitelje da se dva sata prije mjerenja suzdrža od konzumacije jela i pića. Sportska srijeda se nastavlja u bazenu pod vodstvom naše vrijedne trenerice Tare.

KREATIVA

 

Obavještavamo zainteresirane članove da se mogu prijaviti za radionicu pletenja. Srijedom od 13,00 sati u sklopu kreativnih radionica Korak po korak uz već postojeću sekciju šivanja održavat će se navedena radionica, a u sklopu projekta „Bezbrižno i sigurno starenje“ Ministarstva za demografiju obitelji i socijalnu politiku.  Prijave na šalteru Matice ili kod voditeljice gđe Saše na broj 098/522418.

 

PLANINARENJE uz PD Transverzalac

 

SUBOTA 23.11.2019.

LISAC – ŠKALNICA – BREZA – KASTAV

POLAZAK S DELTE U 9:00 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 20

POVRATAK IZ KASTVA U 14:30 ILI 15:25 SATI

STAZA NIJE ZAHTJEVNA (OKO 4 SATA HODA)

 

Dođite u Kružnu, u naše klubove i podružnice i osobno ostvariti uvid u programe, sadržaje odnosno aktivnosti te sudjelujte u istima.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content