Radio Rijeka, 18.10.2020.

Oct 16, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, emisija Zlatne godine, 18.10.2020.

Roža Butković,  KLUB Sv. NIKOLA TURNIĆ 

Klub Sv. Nikola Turnić je otvoren prije vise od 3 god. Grad Rijeka je prepoznao potrebu umirovljenika MO Sv. Nikola i Turnić za druženjem i okupljanje te sredstvima grada uredio prostor i opremio klub. Klub se nalazi na adresi Franje Čandeka 36b. Radno vrijeme kluba je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 15.oo do 19.oo sati, a utorak i četvrtak od od 9.oo do 13.oo i. Sve informacije možete dobiti na tel. Kluba 568 943

U klubu Sveti Nikola Turnić, a u sklopu projekta  “Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati“, održat će se psihološka radionica na temu “Obitelj danas”.

Odnosi s obitelji važan je dio života za umirovljenike. Kroz ovu radionicu razgovarat ćemo o načinima života danas: kako se na baku i djeda odražavaju situacije razvoda, ponovno sklopljenih brakova, rođenje unuka, odlazak djece u drugi grad ili državu…

Saznat ćemo što pojedinac može učiniti da svoje obiteljske odnose održi zadovoljavajućima, kako može izraziti brigu, a da pritom ne riskira sukobe s najmilijima. Kroz primjere iz života fikcijskih likova, poslužit će kao primjer za razgovore o nekim ponekad teškim temama a da sudionici ne moraju iznositi detalje iz vlastitog života koje nisu spremni podijeliti.

Sve ovo možete saznati od psihologinje  Katarine Banov  u četvrtak 22. listopada u 1O sati u klubu. Molimo vas da svoj dolazak najavite osobno ili na tel. 568- 943.

Nakon duže pauze počeli smo sa kreativnom radionicom  svake srijede  od 15 do 17 sati.  Nastavili smo i s masažom, svakog petka od 15 do 19 sati. U  dogovoru s patronažnom sestrom mjerenje tlaka i šećera u krvi obavljat će se u ambulanti. Sestru Aleksandru možete nazvati na  mob. 0992518239 , a za dodatne informacije možete kontaktirati klub.

SVJETSKI DAN OSTEOPOROZE

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati…“ surađujemo i s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo pa će se tako u četvrtak 22. listopada u vremenu od 16-19 sati povodom svjetskog dana osteoporoze, u  Klubu Centar u Kružnoj 5, održati pregled i mjerenje mineralne gustoće kostiju. Preglede provode stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Molimo zainteresirane da se prijave telefonom,  mailom ili osobno zbog ograničenog broja mjesta.

Obzirom da razvijeni oblik osteoporoze i njene posljedice mogu biti vrlo loše po zdravlje i kvalitetu života ljudi, ali i za društvo u cjelini, uloga prevencije i ranog detektiranja promjena postaje sve važnija. Prevencija podrazumijeva redovitu tjelesnu aktivnost uz vježbe jačanja kostiju i mišića, pažljivo kretanje i snižavanje rizika od padova te zdrava ishrana čime se utiče na očuvanje koštane mase ili poticanje stvaranja nove.

DRUŠTVENE IGRE

Započeli smo s igranjem društvenih igara. Susreti se održavaju srijedom u Klubu Centar u Kružnoj u vremenu od 16,00-18,00. Sekcija ima i voditelja kako bi se sudionici lakše upoznali s pravilima te kako bi igra bila dinamičnija. Radi se o zanimljivim društvenim igrama raznih tematika u kojima postajete detektivi, gradite naselja, putujete od Havaja do Ognjene zemlje, ali i o starom dobrom šahu ili nekoj od igara koje ste dobrodošli ponijeti sa sobom. Igre su usmjerene na razvoj mentalnih sposobnosti što je od iznimne važnosti za prevenciju raznih bolesti. Dođite i provedite s nama ugodno poslijepodne.

NORDIJSKO HODANJE

Obavještavamo članove sekcije za nordijsko hodanje, osnovane u okviru projekta „Navuci dres, smanji stres“ da se tečaj nastavlja u utorak 20. listopada u 11 sati. Okupljanje je ispred hotela Continental. Ako vrijeme bude loše, hodanje se ne otkazuje već se preporučuje nošenje kišne kabanice.

PLANINARENJE

Planinarsko društvo Transverzalac poziva nas na novi izlet u subotu 24. listopada pravcem

 

KUKULJANI – JURIŠIN JARAK – STUDENA

POLAZAK S DELTE U 8:15 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 12

POVRATAK IZ STUDENE U 14:10 SATI

STAZA JE ZAHTJEVNA

 

Sastanci članova PD Transverzalac održavaju se utorkom od 17,00 do 18,00 sati u prostoru Kluba Centar, Kružna 7.

 

U vrijeme pandemije za naše je članove posebno važno praćenje naše mrežne stranice penzići.rijeka.hr. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije o  događanjima u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content