Radio Rijeka, 19. lipnja 2022.

Jun 17, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 19. lipnja 2022. godine, gostuje Roža Butković. 

Iza nas je tjedan pun događanja povezanih s danima svetog Vida i završetkom ovog dijela godine. Ovo su prilike da pokažemo što smo tijekom godine napravili te da se na temelju toga pripremimo za jesenski ciklus rada. Ponosni na naše programe i aktivnosti povodom proslave zaštitnika grada Rijeke, sv. Vida, krenuli smo u utorak ujutro s okupljanjem nordijskih hodača ispred Kluba Centar u Kružnoj, te hodanjem preko korza na Molo Longo i nazad. Na Korzu, ispred poglavarstva, dočekali  su nas gradonačelnik, gospodin Marko Filipović i zamjenik Primorsko-goranskog župana, gospodin Vojko Braut koji su umirovljenicima iskazali podršku u svemu što radimo. Nakon hodanja prisjetili smo se nekih od najljepših šetnji u ovom dijelu godine, provedenih u okviru projekta Učim. Hodam. Osjećam. Bilo ih je ukupno 22, od Opatije, Drenove i Ronjgi, Hartere i kanjona Rječine, svetog Križa do grada Grobnika i Kostrene.

 

U popodnevnim satima održan je turnir u briškuli i trešeti te pikadu. Pobjednici u kartanju su ekipa Kluba umirovljenika Srdoči, a u pikadu Kluba starijih osoba Potok. Uvjerljivo najbolja pikadistica je Vidojka Cerniar, kojoj je ova  pobjeda uveličala proslavu imendana i rođendana.

Uz turnir, održana je i izložba uradaka slikarskih radionica, radionica keramike, kao i stilističkih uradaka, te radionice kratkih formi Haiku na kamiku. Članice Kluba umirovljenika Sv. Nikola Turnić, u okviru pjesničke radionice, a pod vodstvom profesorice Subhije Selesković odabrali su četrdesetak haiku pjesama koje su svrstali u malu zbirku stihova. Pod nazivom Haiku na kamiku autorice su svoje pjesničke uratke, osim u zbirci, pisale i na oblucima kamena s morske obale.

Dan je završio druženjem uz pjesmu i ples s Bonacom i Duškom Jeličićem Duletom.

 

Klubovi i podružnice do kraja lipnja rade po uobičajenom radno vremenu koje možete naći na našim mrežnim stranicama.

 

REKREACIJA

PLANINARENJE

U subotu 25. lipnja, s planinarskim društvom Transverzalac idemo na planinarski pohod relacijom Platak-Snježnik-Platak. Polazak je s Delte u 9 sati, autobusnom linijom broj 12b, a povratak s Platka je u 18 sati. Staza nije zahtjevna, ali ponesite najmanje 2 litre vode i zaštitu od sunca.

 

JEDRENJE

U suradnji s partnerima organiziramo jedrenje za umirovljenike na krstašu, uz stručno vodstvo profesionalnih skipera. Jedrenje je organizirano po promotivnim cijenama, u  srijedu, 29. lipnja i 6. srpnja. U svakom terminu organizirani su polasci za dvije grupe umirovljenika. Informacije i prijave možete obaviti u Kružnoj ulici.   

 

PREVENCIJA KRAĐA

 Odjel za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave Primorsko-goranske obavijestio nas je o povećanom broju drskih krađa i prijevara na kućnom pragu. Molimo sve starije osobe da prilikom puštanja posjetitelja u kuću strogo paze na identitet posjetitelja, te da u slučaju sumnje slobodno nazovu policiju na broj 192.

 

RADIONICE

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na besplatne radionice bubnjeva, te radionice električne i bas gitare koje se provode u sklopu projekta RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini. Navedeni projekt provodi udruga Ri Rock u partnerstvu s Maticom umirovljenika Grada Rijeke. Za prijavu su potrebni kopija osobne iskaznice i dokaz o mirovini.

 

N A J A V E

21. MEĐUŽUPANIJSKI SUSRET UMIROVLJENIKA NA PLATKU

Matica umirovljenika PGŽ-a i ove godine organizira međužupanijski susret umirovljenika na Platku. Susret će se održati 2. srpnja 2022. godine s početkom u 9 sati. Susret će biti obilježen sportskim natjecanjima, nastupima pjevačkih zborova, folklornih i plesnih grupa. Program će započeti u 10 sati. Od sportskih aktivnosti možete se prijaviti za boćanje, viseću kuglanu, pikado, ubacivanje lopte u koš i nabacivanje kolutova. Prijaviti se možete do petka 24. lipnja 2022. na šalteru Matice umirovljenika Grada Rijeke, u Kružnoj ulici 5.

IZLETI

Klub umirovljenika INA-Rijeka organizira 30. lipnja 2022. izlet u Austriju. Upisi i plaćanje participacije vrše se u sjedištu kluba, na adresi Milutina Barača 26, srijedom od 10 do 11 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 099 216 8484 (gospodin Fućak).

 

Sve one koji žele dobiti uvid u tjedan iza nas, kao i što nas čeka u tjednu koji dolazi, pozivamo da posjete naše stranice: www.penzići.rijeka.hr ili Facebook stranicu.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content