Radio Rijeka, 2. listopada 2022. godine

Sep 30, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 2. listopada 2022. godine, gostuje Nebojša Petrc. 

RAD MATICE

Klub umirovljenika Podvežica nalazi se na adresi Kvaternikova 58A. Radno vrijeme kluba je od ponedjeljka do petka, od 15 do 19 sati. U četvrtak smo obilježili Međunarodni dan starijih osoba uz kulturno-zabavni program. Na kraju smo uz glazbu  zapjevali i zaplesali. Od aktivnosti izdvajamo: likovnu radionicu (ponedjeljkom od 10 do 12 sati). Nedavno smo nabavili električni pikado, te svaku srijedu od 17 do 19 sati pozivamo članove da dođu i vježbaju. Od listopada ponovno ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 18 sati započinje vježbanje pod stručnim vodstvom. Svaki treći četvrtak u mjesecu od 9 do 11 sati mjeri se krvni tlak i razina šećera u krvi.

Klubovi i podružnice Matice umirovljenika grada Rijeke rade u radnom vremenu koje možete saznati na našim mrežnim stranicama.

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

-Čestitka-

17. Memorijalni šahovski turnir „Ivan Farkaš“ započinje u Šahovskom klubu Rijeka (Blaža Polića 2) u ponedjeljak, 3. listopada, u 18 sati. Prijaviti se mogu svi zainteresirani do rejtinga 2100. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održat će se 4. listopada. Kotizacija za turnir iznosi 40,00 kuna, a članovi Matice su oslobođeni plaćanja. Prijave natjecatelja su na šalteru u Kružnoj.

Radovi kreativnih radionica (slikari, keramičari, decoupage, izrada lutaka, fotografija, haiku na kamiku) izloženi su na ulazu u gradsko poglavarstvo, Korzo 16. Možete ih pogledati do 7. listopada. 

Javnozdravstvena akcija održava se 3. listopada, od 10 do 12 sati na riječkom Korzu: mjerenje krvnog tlaka, šećera u krvi, demonstracija pružanja prve pomoći za laike, savjeti kardiologa, savjeti nutricionista, demonstracija vježbanja. Isti dan, od 11 do 12 sati održat će se javnozdravstvena tribina Zašto su žene aktivnije i više participiraju u društvenim događanjima?. Tribina će se održati u Gradskoj vijećnici. Ulaz slobodan.

Panel diskusija Žena od A do Z: od ambicije do zdravlja, održat će se u ponedjeljak, 3. listopada, u Mramornoj dvorani Guvernerove palače, s početkom u 17 sati.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a i Primorsko-goranska županija, u suorganizaciji Grada Rijeke i Matice, a povodom obilježavanja Svjetskog dana srca i Međunarodnog dana starijih osoba, organiziraju događanje pod nazivom Hodaj od srca za srce. Okupljamo se u petak, 7. listopada, na parkiralištu kod JK Galeb, u 11 sati te hodamo po Kostrenskoj šetnici.

REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim.Hodam.Osjećam ide aktivnost nordijsko hodanje i s njom nastavljamo u utorak, 4. listopada u 9 i 30 sati. Okupljanje je na Biviu od kud krećemo do Kantride do Judo kluba Rijeka. U dvorani ćemo vježbati padove i osnovne judo zahvate. Vježbe nisu opasne, a provode se pod stručnim vodstvom trenera juda. Nastojat ćemo da ove vježbe uđu u stalni program vježbanja.

Nastavljaju se vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet, rekreacija na bazenima Kantrida, vježbe joge te vježbe na otvorenom odvijaju se prema dosadašnjim rasporedima.

 

PLANINARENJE

U subotu 8. listopada, s planinarskim društvom Transverzalac idemo putem Donja Vežica-Lenac-Sv. Kuzam-Orehovica. Polazak je s okretišta autobusne linije broj 6, u 9 sati.  Povratak je u 16:50 sa Sv. Kuzma. Staza nije zahtjevna.

RIGENERAKCIJA! – AKTIVNI U MIROVINI

 

U sklopu EU projekta RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini primamo prijave za jesenski blok radionica. Još se možete prijaviti za radionice keramike, sviranja bubnjeva, električne i bas gitare, fotografije te za rekreaciju na otvorenom. Više informacija potražiti na šalteru Matice, u Kružnoj 5.

 

UČIM.HODAM.OSJEĆAM.

U sklopu EU projekta UHO u Klubu Centar, u drugoj polovici listopada, organizirat ćemo uz diplomiranog psihologa radionice emocionalne podrške. Za početak nudimo interesantne teme poput Učenja o psihologiji i mozgu (kako funkcionira ljudski um, kako utječe na naše ponašanje i osjećaje..), i Osobne učinkovitosti (kako organizirati vrijeme, kako unaprijediti svoje navike..) Prijave obavezne. Sve informacije i prijave moguće putem telefona 212-109, maila ili osobno na šalteru Matice.

 

EDUKACIJA

Ustanova za obrazovanje odraslih, Dante, organizira besplatnu radionicu Ljubitelji čitanja 60+, na kojoj ćete uz e-čitanje moći poboljšati svoje informatičke vještine. Radionica će se održati od 24. do 28. listopada, od 9 do 13 sati, u Wenzelovoj 2. Prijave se vrše na šalteru Matice, ili telefonom na broj 051 212 109.

KREATIVNE AKTIVNOSTI

Na Likovne radionice u Verdijevoj, pod stručnim vodstvom akademske slikarice, možete doći ponedjeljkom od 15 sati. Materijali su osigurani i čekaju vas u Verdijevoj. Informacije o radionici na telefon 091 941 69 33

 

Sve informacije možete pronaći na našoj mrežnoj stranici www.penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content