Radio Rijeka, 20. studenog 2022. godine

Nov 21, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 20. studenog 2022. godine, gostuje Annamaria Frunzi-Palaveršić

RAD KLUBOVA

U klub Belveder Kozala možete doći utorkom ujutro i četvrtkom popodne kada možete vježbati, popiti kavu, igrati pikado, karte ili razgledati našu bogatu biblioteku. Prošlog tjedna smo uz pjesmu i ples proslavili nakon dugo vremena 42. klupski rođendan. Tijekom mjeseca prosinca održat ćemo godišnju izbornu skupštinu.

U Klubu Sv. Nikola-Turnić u četvrtak 25. studenog od 9 do 10 sati patronažna sestra će mjeriti tlak i šećer u krvi.   

 

BOŽIĆNICA ZA UMIROVLJENIKE

Od 10. studenog do 16. prosinca Grad Rijeka prima zahtjeve za dodjelu Božićnice za 2022. godinu u skladu sa cenzusom Socijalnog programa Grada Rijeke. Sve informacije možete dobiti u šalter sali Gradske uprave Titov trg broj 3 ili na telefon 051 209 314

 

PRAVNO SAVJETOVANJE

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ nastavljamo s vrlo traženom uslugom pravnog savjetovanja. Od ovog tjedna imamo male izmjene pa je tako s nama nova suradnica bogatog odvjetničkog i volonterskog iskustva. Novi termini za savjetovanje su srijeda i četvrtak od 16:30-18:30 sati u Klubu Centar. Prethodna najava je poželjna.

U sklopu istog projekta u klubu sv. Nikola Turnić psihologinja će u utorak 22. studenog održati predavanje i vježbe na temu  ” Vježbe za kreativniji dan i mirniji san”.

 

NEPOZNATI KLIMT – LJUBAV, SMRT, EKSTAZA

Matica umirovljenika grada Rijeke u suradnji s Muzejom grada Rijeke u četvrtak 24. studenog u 11 sati možete u Palači šećera Muzeja grada Rijeke obići izložbu „Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza“ koja je nakon Zagreba ponovno postavljena u Rijeci. Izložba je dobila nagradu Hrvatskog muzejskog društva za 2021. godinu pa čestitamo Muzeju i autorici izložbe koja će nas provesti kod ovaj postav. Ulaz na izložbu je 20 kuna.

 

REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim. Hodam. Osjećam provodi se aktivnost nordijskog hodanja. Sljedeće okupljanje je u utorak 22. studenog u 10:00 sati u Kastvu. Autobus broj 18 polazi s Delte u 9:15 sati. Nakon razgibavanja idemo do lovačke kuće Zvirić i nazad. Domaćini su nam Udruga umirovljenika Kastav. Trajanje hodnje je oko 2,5 sati.

U ponedjeljak 21. studenog u 11 sati, u sportskom centru „3. maj” na Kantridi, možete doći na kuglanje. Za ulazak u dvoranu potrebne su vam tenisice, sportska oprema te mali ručnik.

 

PLANINARENJE

U subotu, 26. studenog, s planinarskim društvom Transverzalac, idemo od Mučića do Kastva. Polazak je s Delte u 9:30 autobusnom linijom broj 23. Povratak iz Kastva u 17:46.  Staza nije zahtjevan.

 

NAŠ KANAT JE LIP

Mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika grada Rijeke pod vodstvom maestra Vinka Badjuka nastupit će na 50. susretu pjevačkih zborova „Naš kanat je lip“ u Poreču 25. studenog. Želimo im sretan put, lijep provod i puno uspjeha.

 

IZLETI

U ponudi imamo bogat izbor jednodnevnih izleta za nadolazeći Advent (Zagreb, Trst, Ljubljana, Klagenfurt), te putovanje u toplice Banja Vrućica. Informacije na telefon 621-700.

 

NAVIJAČKI KORNERU KRUŽNOJ

Na dan odigravanja prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru pozivamo navijače na zajedničko gledanje i navijanje u klubu Centar. Utakmica počinje u srijedu 23. studenog u 11 sati. Dođite i zabavite se!

 

KREATIVNE RADIONICE

 Likovne radionice „Ponedjeljkom u Verdijevoj” održavaju se u dvije grupe uz stručno vodstvo akademske slikarice. Nešto slobodnih mjesta ima u novom terminu od 12,30-14,30 sati. Prijave nisu potrebne.

Ponedjeljkom u 11 sati u Verdijevoj nastavlja se radionica Zlatne ruke (izrada čarolija od reciklažnog materijala).

 

Sve informacije o aktivnostima i satnicama u našim klubovima možete pronaći na našoj mrežnoj stranici penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content