Radio Rijeka, 22.11.2020.

Nov 20, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka – Zlatne godine, 22.studenog 2020.,  Klub Srdoči,  Alice Brusić Matulja

KLUB SRDOČI

Uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera klub radi u uobičajenom terminu. Okupljamo se u malom broju u dobro zagrijanom ali redovno provjetravanom prostoru,uz kavu, novine i čašicu razgovora.

BESPLATNE RADIONICE ZA UMIROVLJENIKE

I ove godine, Matica umirovljenika grada Rijeka partner je udruzi RiRock u projektu “RiGenerAkcija! -aktivni u mirovini”, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.RiGenerAkcija! nastavak je projekta RiGeneration, a trajat će tri godine.Za to vrijeme održat će se radionice keramike, fotografije, šivanja, slikarstva, sviranja električne i bas gitare i bubnjeva,  zbornog pjevanja te rekreacija na otvorenom.Osim toga, umirovljenici će imati priliku sudjelovati u radijskim emisijama u sklopu neprofitnog Radija Rože Udruge Ri Rock, odnosno okušati se u vođenju radijskih emisija, ali isto tako razgovarati o aktivnostima i potrebama umirovljenika u Gradu Rijeci.  Rok za prijavu je 18. prosinca .2020.na šalteru Matice, Kružna 5, svaki radni dan od 8 do 11 sati.Radionice keramike počinju idući  tjedan, 24.studenog 2020. godine stoga požurite s prijavama. Sve ostale radionice počinju u siječnju iduće godine.Za prijavu na radionice potrebna je osobna iskaznica i preslika rješenja o mirovini odnosno odrezak od mirovine ili bankovni dokumenti.

NORDIJSKO HODANJE

Članovi sekcije za nordijsko hodanje, osnovane u okviru projekta „Navuci dres, smanji stres“ nastavljaju sa svojom rekreacijom u utorak 24. studenog u 11 sati. Formirane su dvije grupe, a okupljanje je ispred hotela Kontinental. Jedna će grupa ići na Molo longo, a druga do Hartere. Predviđa se hodanje u trajanju oko 2 sata. Ako bude padala kiša, hodanje se ne otkazuje već preporučujemo nošenje kišne kabanice.

MJERENJE TLAKA I ŠEĆERA

Nastavlja se mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, u Klubu Centar, svaku drugu i četvrtu srijedu u mjesecu. Sljedeći termin predviđen je za srijedu 25. studenog, od 9 do11 sati.

SVEUČILIŠTE ZA TREĆU DOB

Sveučilište za 3. dob nastavlja s najavama online programa.Sljedeće u nizu zakazano je za srijedu, 25.11. u 13 sati, na temu Kako smo se nekad igrali – prilog za međugeneracijsko razumijevanje. Predavanje će, na Zoomu, održati umirovljena profesorica Jasna Krstović, a za sve vas koji se ne možete pridružiti predavanju, na zahtjev vam se može poslati snimku. Detaljnije informacije o načinu povezivanja na Zoom platformu i sadržaju predavanja nalaze se na stranici www.uniri.hr.

Pratite nas redovno i na našoj stranici penzici.rijeka.hr

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content