Radio Rijeka, 22. svibnja 2022. godine

May 20, 2022 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija “Zlatne godine, 22.svibnja 2022. godine, gostuje Željana Talijan

 

 KLUBOVI

Klubovi i podružnice rade po uobičajenom radnom vremenu koje možete saznati na našim mrežnim stranicama ili na šalteru u Kružnoj ulici 5. U klubu centar 25. svibnja od 8-11 sati je mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Vijeće Mjesnog odbora Podvežica u suradnji s Klubom umirovljenika Podvežica organizira Proljetno druženje na Podvežici u četvrtak 26.05.2022. u 17 sati. U ponudi je kulturni program, pikado i kartanje te prigodna zakuska.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

Nastavljamo s aktivnosti nordijsko hodanje koja će se u narednim mjesecima provoditi u okviru projekta „Učim. Hodam. Osjećam.“ Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Pozivamo i one koji dosada nisu da nam se priključe u utorak, 24. svibnja u 9:00 sati na Biviu, okretištu autobusne linije broj 1. Idemo do novog Parka lovora na Kantridi. Sve nordijce molimo da osim vode za osobne potrebe ponesu i bocu vode za zalijevanje voćki u parku. Nakon osvježenja u Parku idemo do kampa u Preluku i nazad.

 

PLANINARENJE

U subotu 28. svibnja, s planinarskim društvom Transverzalac idemo na planinarski pohod na Platak. Polazak je s Delte u 9:00 sati, autobusnom linijom broj 12B. Povratak s Platka je u 18 sati. Staza nije zahtjevna.

 

NAJAVE

IZLETI

Klub umirovljenika INA-e Rijeka u četvrtak, 26. svibnja organizira izlet na Bled. Informacije i uplate se vrše u sjedištu kluba srijedom od 10 do 11 sati ili na broj telefona 099 216 8484 (gospodin Fućak).

Klub Krimeja 4. lipnja organizira izlet u Krapinu, Veliki Tabor i Zelenjak. Sve informacije možete dobiti na telefon 422 374 i 099 489 6271.

KSO Zamet i klub Brodokomerc 12. lipnja organiziraju izlet u Rovinj te brodom do Limskog kanala. Sve informacije ponedjeljkom i srijedom u klubu Zamet od 16-18 sati (tel. 264-903), a utorkom i četvrtkom od 9-11 sati u klubu Brodokomerc (tel. 373-134).

 

RADIONICE

Pozivamo članove da se prijave na besplatne radionice na temu e-čitanja za osobe starije životne dobi koje će se održati od 13. do 17. lipnja, od 9 do 13 sati, u Ustanovi za obrazovanje odraslih Dante (Wenzelova 2). Teme koje će se obraditi su vezane za osnovnu informatičku pismenost te čitanje elektroničkih knjiga odnosno aplikacije vezane za čitanje. Broj polaznika je ograničen te su obavezne prijave telefonom, mailom ili osobno na šalteru u Kružnoj.

 

ZLATNE RUKE

Pozivamo vas da se priključite radionici Zlatne ruke u izradi čarolija od reciklažnog materijala. Prijava dolaska moguća je na šalteru Matice ili pozivom na broj telefona 098 215 429, a radionica će se održavati ponedjeljkom u 10 sati, u Verdijevoj 11.

TIŠINA NA SEDMERCU

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka traje izložba Tišina na sedmercu u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja. Izložba predstavlja velike uspjehe Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih. Ovim putem čestitamo Hrvatskoj muškoj reprezentaciji gluhih na osvojenoj zlatnoj medalji na nedavno održanim olimpijskim igrama u Brazilu. Izložbu možete pogledati do 30. svibnja.

 

POD TRŠAČKIM PROŠIJANAMA

 

Hrvatska čitaonica Trsat organizira 23. i 24. svibnja s početkom u 18:30 sati muzičko pjesničke večeri. 23. svibnja nastupaju zborovi osnovnih škola, a 24. je predviđen nastup pjesnika- Vlasta Sušanj Kapićeva, Branka Kržnik Longin, Nina Dukić, Olga Potočnik, Silvana Milotić, Vjekoslava Jurdana, Marija Trinajstić, Radovan Tadej, Cvjetana Miletić, Duško Jeličić, Neven Barac. Voditelj je Mensur Puhovac. Dođite i uživajte u glazbi i domaćoj besedi.

 

U SUSRET SV. VIDU

 

Pripremajući se za blagdan sv. Vida organizirat ćemo u Kružnoj, između ostalog, natjecanje u kartanju (briškuli i trešeti) i pikadu. Ovim putem pozivamo klubove i podružnice da se jave i prijave ekipe.

 

PROJEKTI

Kroz projekt Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati! u Klubu Podvežica, u srijedu 25. svibnja s početkom u 18 sati, održat će se radionica Kako funkcionira pamćenje i možemo li sposobnost pamćenja vježbati? Radionicu provodi diplomirana psihologinja, a prijave se vrše u klubu i na broj telefona 459 817.

 

Sve one koji žele dobiti uvid u tjedan iza nas, kao i što nas čeka u tjednu koji dolazi, pozivamo da posjete naše stranice: www.penzići.rijeka.hr ili facebook stranicu.

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Suuper sve napisano i objašnjeno i sa puno sadržaja

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content