Radio Rijeka, 23.1.2022.

Jan 21, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 23. siječnja 2022., Klub Krimeja

 

 

RAD KLUBOVA

Klub Krimeja na adresi Kumičićeva 50/I radi od ponedjeljka do petka od 15-19 sati. U sklopu aktivnosti, a uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, redovito se okupljaju kartaši, tombulašice, ekipa pikada. Masaža se održava utorkom,a mjerenje tlaka i šećera u krvi prvu srijedu u mjesecu od 9-11h. Tjelovježbe za sada održavamo na otvorenom ponedjeljak, srijedu i petak. Pjevački zbor zbog covid situacije za sada ne djeluje. U toku je upis članarine za 2022.godinu. Kako naš klub ima zajednički ulaz sa MO Krimeja, potrebno je kod dolaska predočiti covid potvrdu. Molimo sve koji još nemaju covid potvrdu, a žele platiti članarinu, da nam se jave na tel 422-374, ili mob. 099 489 6271 te ćemo dogovoriti kako izvršiti plaćanje

Klubovi i podružnice su počeli raditi po uobičajenim radnim vremenima koje možete provjeriti na našim mrežnim stranicama. Početak je godine i vrijeme je obnove članarina kako bi umirovljenici mogli sudjelovati i svim programima i aktivnostima koje nudimo. Članarina se može obnoviti u svim klubovima i podružnicama.

 

POGODNOSTI ZA ČLANOVE MATICE

Na našim internetskim stranicama naveden je cijeli niz pogodnosti koje se mogu ostvariti uz člansku karticu Matice. Tako se po nižim cijenama mogu dobiti zdravstvene usluge u privatnim klinikama i ordinacijama, članstvo u Gradskoj knjižnici i ustanovama u kulturi, nabaviti ortopedska pomagala te cijeli niz različitih proizvoda široke potrošnje i usluga. Važno je uvijek prije odlaska u nabavku ili na preglede provjeriti valjanost kartice i istu predočiti s ciljem dokazivanja umirovljeničkog statusa.

Ukoliko članarina nije obnovljena ove godine to se može učiniti na šalteru Matice ili u  klubovima i podružnicama. Potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, a umirovljenici mlađi od 65 godina moraju imati i dokaz da su u mirovini. Godišnja članarina iznosi 40 kuna, a vrijedi do kraja kalendarske godine.

 

PRAVNA KLINIKA

Centar za pružanje pravne pomoći Pravnog fakulteta u Rijeci prima prijave na dežurni telefon (099 530 62 50) srijedom od 12:00-15:00. S problemima se možete obratiti i nama u Kružnoj (osobno, telefonom ili online) te ćemo vam organizirati sastanak.

 

 

IZLOŽBE

U Muzeju Grada Rijeke „Kockici” možete pogledati izložbu Miroslava Arbutine Arbe „Između dva čekanja”. Izložba tematizira posljedice razornog potresa u Sisku krajem 2020. i otvorena je do 29. siječnja u vremenu od 16 do 19, te subotom od 10 do 14 sati. 

U sklopu projekta „RiGenerAkcija!-Aktivni u mirovini“ koji Udruga Ri Rock provodi u suradnji s Maticom umirovljenika grada Rijeke, održavaju se i radionice fotografije za umirovljenike. Izložba polaznika radionice fotografija je otvorena u Klubu Centar, Kružna 7 i može se pogledati sve do kraja siječnja 2022. godine, u vremenu rada Kluba.

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 25. siječnja u 10 sati nalazimo se ispred hotela Continental odakle kroz Harteru idemo kanjonom Rječine do mlina Žakalj. Ukupno vrijeme hodnje je cca 3 sata ali je, u dogovoru s voditeljem, moguće skratiti. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kišnu kabanicu i bocu vode.

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30. 

Za napredne i plivače koji žele usavršiti tehnike plivanja i okušat se u daljinskom plivanju, uspostavili smo kontakte s Klubom daljinskog plivanja „Primorje” Rijeka. Informacije o uključenju možete dobiti na šalteru u Kružnoj ili na ulazu u bazen. 

Napominjemo da je za posjet bazenu neophodno obnoviti članarinu za tekuću godinu.

 FITNESS

Nastavljaju se vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet. Termini za vježbanje je ponedjeljak, srijeda i četvrtak, a prijave su moguće u Kružnoj odnosno direktno na lokaciji na kojoj želite vježbati. Najaviti se možete na Trsatu na broj 216-300, a na Zametu 264-043.

JOGA 

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama srijedom u 8:00 – 9:30, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 – 17:00. Obavezna predbilježba na broj 331-370 ili 091/911 13 70.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content