Radio Rijeka, 23. listopada 2022. godine

Oct 21, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 23. listopada 2022. godine, gostuje Željana Talijan.

RAD KLUBOVA

Klub Srdoči radi po uobičajenom radnom vremenu i to od ponedjeljka do petka od 15 do 19 sati. Uz razna druženja u klubu (šah, karte, tombolu) članovi svoje vrijeme provode kroz radionice decoupaga, lutkarstva, slikarstva i quilinga pa koristimo priliku da pozovem sve zainteresirane da nam se pridruže pogotovo sad kad pripremamo uratke za božićnu izložbu. Članovi mogu koristiti uslugu masaže svaku drugu srijedu dok prvi četvrtak u mjesecu možemo izmjeriti tlak i glukozu u krvi.

U okviru EU projekta Učim. Hodam. Osjećam., dana 3. studenog s početkom u 17:00 sat u klubu Srdoči održat će se radionica na temu diskriminacije na temelju starosne dobi.

Radionica ima za cilj identificirati stavove i ponašanja društva prema starijoj populaciji i traženje načina kako spriječiti diskriminatorna ponašanja.

PRAVNO SAVJETOVANJE

Pravni savjet možete dobiti svaki utorak, od 8 do 12 sati u Kružnoj. Prethodna najava nije potrebna.

REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim. Hodam. Osjećam provodimo aktivnost nordijskog hodanja s kojim nastavljamo u utorak, 25. listopada u 10 sati. Okupljanje je na Biviu, okretištu autobusne linije broj 1.  Dolaskom ranije možete provjeriti tlak i šećer u krvi od strane patronažnih sestara Doma zdravlja PGŽ.

Nastavljaju se vježbe na otvorenom na Trsatu,  u Centru i Zametu, vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i Zametu, rekreacija na bazenima Kantrida te vježbe joge. Sve se odvija prema dosadašnjim rasporedima i uz stručno vodstvo. Na bazenu je ponovno, pod vodstvom trenera, omogućeno vježbanje i to srijedom od 14 do 15 sati.

PLANINARENJE

U subotu, 29. listopada, s planinarskim društvom Transverzalac, idemo putem Marčelji-Kastav. Sastajemo se na okretištu autobusne linije broj 7 na Turkovu odakle u 8:40  nastavljamo linijom broj 20. Povratak je iz Šporove jame autobusnom linijom broj 18 B u 17 sati.. Staza nije zahtjevna.

ANALIZA SASTAVA TIJELA

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ nastavljamo suradnju sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, i u srijedu, 26. listopada od 15 do 19 sati, organiziramo mjerenje parametara sastava tijela (postotak masnog tkiva, vode, mišićne mase, bazalnog metabolizma) i stiska šake dinamometrom. Ovo je test kojim se procjenjuje mišićna jakost gornjih ekstremiteta što je i dobar pokazatelj mineralne gustoće kostiju. Isto tako istraživanja pokazuju kako je jačina stiska šake povezana sa zdravljem srčanog mišića i krvnih žila. Zainteresirani, koji do sada nisu testirani, mogu se javiti u Kružnu i dobiti uvid u stanje organizma kao i savjet o eventualnoj promjeni načina prehrane i životnog stila. 

INFORMATIČKI TEČAJEVI

U tijeku su prijave za novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva u sklopu Centra tehničke kulture (Školjić 6) u trajanju od 20 školskih sati.

Osobe koje se prijavljuju na novi ciklus informatičkih tečajeva moraju imati prebivalište na području Grada Rijeke, a prijaviti se mogu pozivom na telefon 327-155, svakog radnog dana od 9 do 16 sati

IZLETI

U ponudi imamo bogatu izbor jednodnevnih izleta za nadolazeći Advent, kao npr. izlet u Zagreb, Trst, Ljubljanu, Klagenfurt, te putovanje u toplice Banja Vrućica (infomacije na 051/621-700 ) i terme Ilidža, Sarajevo (BiH) (informacije na 051 740 096 ili mobitel 095 841 0441).

Pripreme za izlete za Martinje su u tijeku.

 KREATIVNE AKTIVNOSTI

Na Likovne radionice u Verdijevoj, pod stručnim vodstvom akademske slikarice, možete doći ponedjeljkom od 15 sati. Materijali su osigurani, a sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 091 941 69 33

Ponedjeljkom u  11 sati u Verdijevoj nastavlja se radionica Zlatne ruke (izrada čarolija od reciklažnog materijala). Prijaviti se  možete na telefon 098 215 429.

Sve informacije možete pronaći na našoj mrežnoj stranici www.penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content