Radio Rijeka, 25.10.2020.

Oct 26, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, emisija “Zlatne godine” , nedjelja 25.10.2020. u 9:15 sati.

U nedjeljnu emisiju Zlatne godine javlja se Nebojša Petrc, v.d. predsjednika Kluba Podvežica.

Klub umirovljenika Podvežica nalazi se na adresi Kvaternikova 58A. Brojimo ukupno preko 100 članova. Radno vrijeme kluba je od ponedjeljka do petka od 16-20 sati. Od aktivnosti izdvajamo likovnu sekciju srijedom. Ponedjeljkom, srijedom i petkom održavaju se vježbe pod stručnom vodstvom fizioterapeuta. Svaki treći četvrtak u mjesecu mjeri se  krvni tlak i razina šećera u krvi.

Pozivamo sve umirovljenike i osobe starije od 65 godina da svrate u naš Klub ili nas nazovu na telefon 469-496 odnosno potraže na adresi penzici-podvezica@inet.hr.

DENZITOMETRIJA

Obavještavamo sve zainteresirane da zbog velikog interesa ponavljamo pregled i mjerenje mineralne gustoće kostiju. Pregled se održava klubu Cenrat u Kružnoj ulici broj 5 u četvrtak 29.listopada u vremenu od 16-19 sati. Molimo zainteresirane da se prijave telefonom,  mailom ili osobno zbog ograničenog broja mjesta.

DRUŠTVENE IGRE

Započeli smo s igranjem društvenih igara. Susreti se održavaju srijedom u Klubu Centar u Kružnoj u vremenu od 16,00-18,00. Sekcija ima i voditelja kako bi se sudionici lakše upoznali s pravilima te kako bi igra bila dinamičnija.

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

Obavještavamo sve zainteresirane da kreću upisi u ovogodišnji on line program Sveučilišta za 3. životnu dob. Prva na rasporedu je online radionica umjetničke fotografije od 29. listopada do 17.prosinca. Radionica se održava u realnom vremenu, sinkronoj komunikaciji s profesoricom Petrom Mršom. Za sudjelovanje na radionici potrebno Vam je računalo, Internet i kamera, a profesorica – administratorica online radionice dozvoljava pristup putem poveznice koju ćemo ustupiti polaznicima. Prijaviti se možete do 28. listopada na adresu  3dob@uniri.hr a predavanja počinju 29. listopada u 18 sati.

Posebno napominjemo da je tečaj umjetničke fotografije besplatan.

RADIONICA ANDROID  PAMETNIH TELEFONA

Nastavlja se radionica za korištenje Android pametnih telefona. Termin održavanja je u utorak 27. listopada od 16,00-18,00 sati u Klubu Centar u Kružnoj.

MJERENJE TLAKA I ŠEĆERA U KRVI

Nastavlja se sa mjerenjem tlaka i šećera u krvi. Patronažna sestra će imati dežurstvo u srijedu 28. listopada od 9,00-11,00 sati u Kružnoj ulici.

NORDIJSKO HODANJE

Obavještavamo članove sekcije za nordijsko hodanje, osnovane u okviru projekta „Navuci dres, smanji stres“ da se tečaj nastavlja u utorak 27. listopada u 11 sati. Okupljamo se na Biviu kod okretišta autobusne linije broj 1. Ako vrijeme bude loše, hodanje se ne otkazuje već preporučamo nošenje kišne kabanice.

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Program subvencionirane prehrane nastavlja se u domu Crvenog križa na Pećinama. Korisnici mogu bonove za prehranu preuzeti do 5. studenog na šalteru u Matici.  

Od ponedjeljka 26. listopada, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, korisnici obroke preuzimaju na recepciji Doma CK.

PLANINARENJE

Planinarsko društvo Transverzalac poziva nas na novi izlet u subotu 31. listopada pravcem

 

OPATIJSKI ORLJAK – MAJKOVAC

POLAZAK S DELTE U 8:55 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 32, ZATIM IZ OPATIJE ZA VEPRINAC U 9:40 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 34

POVRATAK S VEPRINCA U 16:05 SATI DO MATULJA, PA IZ MATULJA DO RIJEKE U 16:25 SATI

STAZA JE SREDNJE ZAHTJEVNA

Sastanci članova PD Transverzalac održavaju se utorkom od 17,00 do 18,00 sati u prostoru Kluba Centar, Kružna 7.

 

U vrijeme pandemije pozivamo članove da prate naše mrežne stranice penzići.rijeka.hr. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije o  događanjima u Matici i gradu Rijeci.

 

Ugodan i lijep nadolazeći tjedan želi vam Matica uz poruku čuvajmo se i budimo odgovorni.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content