Radio Rijeka, 25. rujna 2022. godine

Sep 26, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 25. rujna 2022. godine, gostuje Roža Butković

RAD MATICE

Radno vrijeme kluba „Sv. Nikola Turnić“ je ponedjeljkom, srijedom i petkom   od  15.00   do  19 .00, a utorkom i četvrtkom  od  9.00 do 13.00 sati. Nastavljamo s dosadašnjim aktivnostima,  tombolom  ponedjeljkom, kreativnom radionicom srijedom, masažom petkom. Svakog zadnjeg   četvrtka u mjesecu možete izmjeriti tlak i šećer u krvi od 9.00 d0 10 sati pa i ovog četvrtka  29. rujna. Sve informacije možete dobit  na tel. 568 943 ili nas posjetite u klubu.

Klubovi i podružnice Matice umirovljenika grada Rijeke rade u radnom vremenu koje možete saznati na našim mrežnim stranicama.

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

U klubu Centar dana 30. rujna od 9 sati održat će se turnir u pikadu, briškuli i trešeti. Molimo sve zainteresirane klubove da ekipe prijave do 27. rujna u Kružnu ulicu.

  1. Memorijalni šahovski turnir „Ivan Farkaš“ započinje u Šahovskom klubu Rijeka (Blaža Polića 2) u ponedjeljak 3. listopada u 18 sati. Prijaviti se mogu svi zainteresirani do rejtinga 2100. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održat će se 4. listopada. Kotizacija za turnir iznosi 40,00 kuna, a članovi Matice su oslobođeni plaćanja. Prijave natjecatelja su na šalteru u Kružnoj.

Radovi kreativnih radionica (slikari, keramičari, decoupage, fotografija, haiku na kamiku) izloženi su na ulazu u gradsko poglavarstvo; Korzo 16 i možete ih pogledati od 26. rujna. 

Javnozdravstvena akcija 3. listopada od 10 do 12 sati na riječkom Korzu: mjerenje krvnog tlaka, šećera u krvi, demonstracija pružanja prve pomoći za laike, savjeti kardiologa, savjeti nutricioniste, demonstracija vježbanja… Isti dan, od 11 do 12 sati javnozdravstvena tribina „Zašto su žene aktivnije i više participiraju u društvenim događanjima“– Gradska vijećnica.

Panel diskusija „Žena od A do Z: od ambicije do zdravlja“, ponedjeljak, 3. listopada  Mramorna dvorana Guvernerove palače s početkom u 17,00 sati.

Mnogi klubovi u tjednu koji je pred nama organiziraju prigodna druženje te se o događanjima možete informirati u svojim kvartovskim klubovima i podružnicama.

REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim.Hodam.Osjećam ide aktivnost nordijsko hodanje i s njom nastavljamo u utorak, 27. rujna u 10 sati. Okupljanje je u Kastvu na ulazu u grad. Idemo do doma Zvirić i nazad, što je otprilike 2 sata hodanja. Do Kastva možete doći autobusnom linijom broj 18 koji iz Rijeke polazi u 9 sati i 15 minuta.

Nastavljaju se vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet, rekreacija na bazenima Kantrida, vježbe joge te vježbe na otvorenom odvijaju se prema dosadašnjim rasporedima.

PLANINARENJE

U subotu 1. listopada, u okviru Međunarodnog dana starijih osoba, s planinarskim društvom Transverzalac idemo na izvor Rječine. Polazak je s Delte u 8:30 autobusnom linijom broj 11. Sastajemo se na Lokvi u 9 sati. Povratak iz Kukuljana  je u 16:35 sati. Staza nije zahtjevna.

 

RIGENERAKCIJA! – AKTIVNI U MIROVINI

 

U sklopu EU projekta RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini primamo prijave za jesenski blok radionica. Još se možete prijaviti za radionice keramike, sviranja bubnjeva, električne i bas gitare te za rekreaciju na otvorenom. Više informacija potražiti na šalteru Matice, u Kružnoj 5.

 

EDUKACIJA

U suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih, Dante, organiziramo besplatnu radionicu Ljubitelji čitanja 60+, na kojoj ćete uz e-čitanje moći poboljšati svoje informatičke vještine. Radionica će se održati od 24. do 28. listopada, od 9 do 13 sati, u Wenzelovoj 2. Prijave se vrše na šalteru Matice, ili telefonom na broj 051 212 109.

KREATIVNE AKTIVNOSTI

Krpari – Radionica tkanja održava se 28. rujna od 10 do 13 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Krešimirova 26c. Na radionici će se učiti izrada konaca od starih krpa te kako s tim tkati krpare, tj. stare tepihe na tkalačkom okviru. Informacije i prijave na radionicu možete obaviti na telefon 051 492 615.

Ponedjeljkom u  11 sati u Verdijevoj nastavlja se radionica Zlatne ruke (izrada čarolija od reciklažnog materijala). Prijaviti se  možete na telefon 098 215 429.

 

Na Likovne radionice u Verdijevoj, pod stručnim vodstvom akademske slikarice, možete doći ponedjeljkom od 15 sati. Informacije o radionici na telefon 091 941 69 33

 

Mješoviti pjevački zbor Matice pod vodstvom maestra Vinka Badjuka održava probe u Kružnoj svakog utorka od 15 sati. Pozivamo sve zainteresirane koji vole pjevanje i druženje na ove pjevačke susrete utorkom. U tijeku su pripreme za nastup zbora u Poreču u studenom.

 

Sve informacije možete pronaći na našoj mrežnoj stranici www.penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content