Radio Rijeka -27. lipnja 2021. godine

Jun 27, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka – Zlatne godine, 27. lipnja 2021. godine, Emil Baumgartner

 

RADNO VRIJEME

Klubovi Matice umirovljenika grada Rijeke rade do 2. srpnja, a ponovno ih otvaramo, 6. rujna 2021. godine.

Šalteri Matice u Kružnoj će raditi do 4. kolovoza i ponovno se otvaraju 25. kolovoza kada će umirovljenici ponovno moći doći i obaviti administrativne poslove ili podignuti bonove za subvencioniranu prehranu.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu penzići.hr da to nastave i za vrijeme ljeta kako bi bili obaviješteni o eventualnim novostima i interesantnim temama.

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Program subvencionirane prehrane nastavlja se i u vremenu ljetnih praznika u domu Crvenog križa na Pećinama. Radno vrijeme u kojem umirovljenici mogu objedovati je svaki radni dan od 11:30-12:30 sati, a vikendima i blagdanima se uzima hrana za van. Molimo sve koji dolaze da se pridržavaju epidemiološkog  standarda i poštuju kućni red koji vlada u Domu.

PROGRAMI MATICE

Kao i protekle godine i proteklih šest mjeseci rad Matice je obilježen pandemijom i ograničenjima koje nam je ona donijela pa smo tako glavninu naših aktivnosti okrenuli boravku na otvorenom.  

Nastavljena je odlična suradnja s Klubom športske rekreacije Gorovo iz Opatije i licenciranim instruktorom nordijskog hodanja gdinom Daliborom Korenićem.  Na taj način je aktivnost nastavljena sve do lipnja ove godine kada se povodom Dana sv. Vida, 15. lipnja održala posljednja šetnica na riječkom Molo longu uz velik broj šetača i malu feštu s nogu.

Osim same promocije nordijskog hodanja približili smo članovima brojne šetnice u granicama grada Rijeke, ali i u riječkom prstenu. Od pokretanja aktivnosti u rujnu 2020. godine održale su se 33 šetnice koje su brojile od trideset do stotinjak hodača i to na lokacijama uz more kao što su Bivio, Preluk, Kostrena, opatijski Lungo mare zatim smo obišli i nešto brdovitije krajolike na lokacijama Drenova, Veli vrh, Ronjgi, Kastavska šuma, izvor Rječine, mlin Žakalj itd.

U vrijeme pandemije covid-19 virusa ovo je bila jedina aktivnost koja se odvijala bez prestanka budući se provodi na otvorenom te su dobrobiti druženja, socijalizacije te smanjenja izolacije starijih osoba kojima je ona doprinijela nemjerljive.

Tijekom prvih šest mjeseci djelomično su se nastavile aktivnosti u projektu “Brigama se nemoj dati u Matici dane krati” koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Tako su svakog radnog dana pružani besplatni pravni savjeti, a ponovo su pokrenute psihološke radionice, odnosno prilagođavajući se situaciji u ponudi imamo i individualna psihološka savjetovanja. Tako se zainteresirani mogu prijaviti za jednosatne termine petkom od 15,00-17,00 sati sve do kraja srpnja.

U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije organizirali smo predavanja i individualne preglede te objavili stručne članke (osteoporoza, kardiovaskularne bolesti, nutricionistički savjeti, pregleda madeža).

Kroz suradnju s  Udrugom RiRock u projektu “RiGenerAkcija! -aktivni u mirovini”  tijekom svibnja su pokrenute dugonajavljivane radionice poput šivanja, slikarstva, gitare, te rekreacija na otvorenom koja se još uvijek odvija na tri lokacije Košarkaško igralište na Zametu, igralište na Kampusu Trsat i Molo longo kod Terminala. Sve radionice nastavljaju s radom na jesen.

Također je nastavljena suradnja s Riječkim sportskim savezom pa se, za članove Matice, osim termina u Bazenima Kantrida i vježbanju pod stručnim vodstvom srijedom, pokrenulo i organizirano grupno vježbanje u Fitness studiu S u Dvorani Zamet po sniženoj cijeni, a za jesen najavljujemo i grupu na Trsatu.

Nažalost, tečajeve jezika u proljetnom terminu nismo uspjeli održati, ali to svakako imamo u planu za ranu jesen.

U svibnju su se nastavile održavati i kreativne radionice Matice „Korak po korak“, a Mješoviti pjevački zbor je nakon duge stanke imao vrlo uspješan nastup povodom dana sv. Vida na Stubama Crvenog križa.

Zahvaljujemo se Gradu Rijeci koji nas i dalje podržava u svim aktivnostima, te svim suradnicima u raznim udrugama, ustanovama i tvrtkama.

 

Svim umirovljenicama i umirovljenicima želimo ugodne i zabavne ljetne praznike, preporučamo što više druženja, šetanja i plivanja te ih pozdravljamo do slijedećeg susreta. DO SLUŠANJA.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content