Radio Rijeka, 27. studenog 2022. godine

Nov 25, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 27. studenog 2022. godine, gostuje Dinka Blažić

 

RAD KLUBOVA

Svakodnevno od ponedjeljka do petka od 15-19 sati, u klubu Krimeja, Kumičićeva 50/I možete se uključiti u naše aktivnosti kao što su kartanje, tombola, masaža, tjelovježbe i pikado. Posjet medicinske sestre klubu je prve srijede u mjesecu od 9,00-11,00 sati.

U klubu Centar u Kružnoj u srijedu 30. studenog je mjerenje tlaka i šećera u krvi. Prethodna najava nije potrebna.

 

BOŽIĆNICA ZA UMIROVLJENIKE

Grad Rijeka do 16. prosinca prima zahtjeve za dodjelu Božićnice za 2022. godinu. Sve informacije možete dobiti u šalter sali Gradske uprave Titov trg broj 3 ili na telefon 051 209 314

 

PRAVNO SAVJETOVANJE

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ nastavljamo s vrlo traženom uslugom pravnog savjetovanja. Od ovog tjedna imamo male izmjene pa je tako s nama nova suradnica bogatog odvjetničkog i volonterskog iskustva. Novi termini za savjetovanje su srijeda i četvrtak od 16:30-18:30 sati u Klubu Centar. Prethodna najava je, zbog izbjegavanja gužve, poželjna.

 

PROGRAM PREHRANE – CRVENI KRIŽ PEĆINE

Korisnici programa prehrane u kuhinji Crvenog križa na Pećinama bonove za prosinac 2022. i siječanj 2023. mogu podignuti na šalteru u Kružnoj do 5. prosinca ove godine. Također, svi članovi Matice sa prosjekom primanja manjim od 2.875 kuna mogu se priključiti programu i kvalitetno objedovati u Domu Crvenog križa za samo 15 kuna za kompletan obrok (juha, glavno jelo i desert)

 

REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim. Hodam. Osjećam provodi se aktivnost nordijskog hodanja. Sljedeće okupljanje je u utorak 29. studenog u 10:00 sati kod zvjezdarnice odnosno okretištu autobusne linije broj 7A na Svetom križu. Nakon razgibavanja idemo do kapelice te nazad do kampusa na Trsatu. Trajanje hodanje je oko 2,5 sati.

U ponedjeljak 28. studenog u 11 sati, u sportskom centru „3. maj” na Kantridi, možete doći na kuglanje. Za ulazak u dvoranu potrebne su vam sportska oprema, tenisice te mali ručnik.

Nastavljaju se vježbe na otvorenom na Trsatu, u Centru i Zametu, vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i Zametu, rekreacija na bazenima Kantrida te vježbe joge.

 

 PLANINARENJE

U subotu, 3. prosinca, s planinarskim društvom Transverzalac, idemo od Brašćina, prko Velog Vrha i kanjona Rječine do tvornice papira. Polazak je s okretišta autobusne linijo broj 4 u 9;30 sati. Povratak je u popodnevnim satima Staza nije pretjerano zahtjevna osim silaska s Velog Vrha prema kanjonu Rječine.

 

VINO I GITARE

U klubu Centar dana 2.prosinca s početkom u 17 sati, biti će organizirano druženje uz domjenak i dobru glazbu već tradicionalnog imena Vino i gitare. Druženju će prethoditi kratko izlaganje programa škole Dante (kulturna baština grada Rijeke, društvene mreže, strani jezici …) koje ćemo provoditi u Matici u slijedećoj godini.

 

MJERENJE MINERALNE GUSTOĆE KOSTIJU

U suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ u četvrtak 8. prosinca, u vremenu od 16 do 19 sati, u prostorijama kluba u Kružnoj, održat će se besplatno mjerenje mineralne gustoće kostiju. Ovaj iznimno važna pretraga posebice je bitna za osobe koje su u riziku od razvoja osteoporoze, starije osobe i žene. Prijave za pregled su obavezne. Prednost za upis i pregled imaju osobe koje do sada nisu bile na pregledu i kojima osteoporoza nije dijagnosticirana. 

 

IZLETI

U ponudi imamo bogat izbor jednodnevnih izleta za nadolazeći Advent (Zagreb, Trst, Ljubljana, Klagenfurt, Velden…), te putovanje u toplice.

 

KREATIVNE RADIONICE

Likovne radionice „Ponedjeljkom u Verdijevoj” održavaju se u dvije grupe uz stručno vodstvo akademske slikarice. Slobodnih mjesta ima u terminu od 12,30-14,30 sati. Ponedjeljkom u 11 sati u Verdijevoj nastavlja se radionica Zlatne ruke (izrada čarolija od reciklažnog materijala).

 

Sve informacije o aktivnostima i satnicama u našim klubovima možete pronaći na našoj mrežnoj stranici penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content