Radio Rijeka, 29.03.2020.

Mar 28, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

 

Obzirom na trenutnu zdravstvenu situaciju pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike da prate mjere i preporuke Nacionalnog i Stožera civilne zaštite PGŽ i ponašaju se sukladno tome.

 

Ovdje se u prvom redu misli na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, nenapuštanja domova, a u slučaju potrebe svođenje socijalnih kontakata na najmanju moguću mjeru. Na taj način usporavamo širenje zaraze te štitimo sebe i svoje najbliže. Posebno ističemo upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe koje smo već objavili i koje se nalaze na našim mrežnim stranicama. 

Također upućujemo na broj Hrvatskog Crvenog križa (0800-1188) za sve one koje se nalaze u samoizlozaciji, a potrebna im je psihosocijalna podršku.

 

OBAVIJEST KORISNICIMA SUBVENCIONIRANE PREHRANE

Pošto su uredi Matice umirovljenika grada Rijeke do daljnjega zatvoreni, obaviještavamo sve korisnike prehrane u Domu Crvenog križa, da neće biti izdavanja blokova za prehranu. Svi korisnici koji su usluge subvencionirane prehrane do sada koristili, moći će to učiniti i dalje uz prethodno plaćanje objeda. Napominjemo da se podjela obroka vrši u Domu Crvenog križa na Pećinama u vremenu od 12-13 sati bez mogućnosti zadržavanja u prostorijama Doma.

Umirovljenici koji nemaju mogućnosti nabavke odosno dostave hrane, upućujemo na volontere Crvenog križa koje možete dobiti na brojeve  333-699 i 333-493 odnosno na mobitel br. 099/609-8395 (preko tjedna).  Subotom I nedjeljom iste usluge možete dobiti na broj 217-599.

Građanska inicijativa “Jedne za druge” pomaže starijima, kroničnim bolesnicima i svim osobama u samoizolaciji (nabavka hrane i lijekova, plaćanje računa, šetanj psa i sl.). Ako trebate pomoć ili želite volontirati, nazovite besplatan broj 0800 900 890.

I za kraj, obzirom na opću nestašicu kvasca, predsjednik Emil Baumgartner donosi jedan brzi recept za beskvasni kruh.

Recept za beskvasni kruh:

  • 0,5 kg brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 0,5 litre jogurta

Smjesu izraditi i staviti u maslacem namazanu posudu za pečenje. Peći na 180 stupnjeva, cca 50 minuta. Ispečen kruh izvaditi u kuhinjsku krpu i pustiti da se ohladi.

Dobar tek.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content