Radio Rijeka, 3.11.2019.

Oct 31, 2019 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

RADIO RIJEKA, 3.11.2019.,  Josip Matković, predsjednik MU PGŽ i član Izvršnog odbora Kluba Trsat

 

Klub Trsat nalaz se u  zgradi Hrvatske čitaonice Trsat , J. Rakovca 33/suteren/,  ima  preko 130 članova i aktivan je preko 10 godina. Od ovog mjeseca imamo novu domaćicu kluba,što će povećati kvalitetu pruženih usluga.

Radno vrijeme kluba je ponedjeljak , srijedu i petak od 15 – 19 sati, a utorak i četvrtak  od 9 – 13 sati

 

Raspored aktivnost u Klubu  je slijedeći:

 

ponedjeljkom –  trening pikada, (ovom prilikom pozivamo članove da se

                          uključe u sportsku ekipu pikada),

Srijedom        –   tombula,

Četvrtkom  –   u jutarnjim satima u klubu se održava  masaža,

                   –    zadnji četvrtak u mjesecu kontrola šećera i tlaka.

Petkom          –  kreativne radionice pod vodstvom g.Slavice Škerl

                         pripremamo se za Božić i izradu ukrasa za bor

Utorak i Četvrtak od 17 sati u klubu se održavaju vježbe za starije osobe pod vodstvom trenerice.

 

I za kraj važna obavijest:

 

Klub Trsat poziva svoje članove da se prijave za domjenak koji će se održati u restoranu Trsatika, u ponedjeljak 16.12.2019 na telefon 403-157 ili 091/3619077. Domjenak organizira Klub uz pomoć samih članova, a na domjenku će nas zabavljati g. Damir Badurina.

 

KLUB CENTAR

Pozivamo sve umirovljenike koji se bave pisanjem kratkih novela ili poezije, da se jave u Klub, odnosno na šalter Matice, radi održavanja večeri poezije u klubu Centar.

 

SURADNJA S POMORSKIM I POVIJESNIM MUZEJOM HRVATSKOG PRIMORJA

Matica umirovljenika grada Rijeke je partner Pomorskom i povijesnom muzeju hrvatskog primorja u projektu „Muzej budućnosti“. Prvi put u povijesti muzeja Hrvatske je predviđeno stvaranje civilne zbirke muzejskih predmeta. Pozivaju se svi zainteresirani za stvaranje navedene zbirke da se jave u Kružnu 5 te svojim idejama i predmetima-materijalne i nematerijalne naravi, pomognu u stvaranju zbirke.

PREDAVANJA

U Klubu umirovljenika Sv. Nikola-Turnić u utorak, 5.11.2019. u 17,00 sati  održati će se predavanje na temu  “Prevencija i rano otkrivanje raka dojke”. Predavanje će se održati u suradnji sa Udrugom žena operiranih dojki Nada – Rijeka.

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke 6.11.2019. u 18,00 sati održat će se predavanje doc.dr.sc. Ingrid Belac-Lovasić, dr. med. “Novi pogledi na liječenje rada dojke” u organizaciji Lige protiv raka PGŽ i OGU za zdravstvo i socijalnu skrb.

 

U sklopu programa RIJEKA EPK 2020,  „27 susjedstava“, Susjedstvo Kampus organizira još jedan Razgled(nicu) – vođenu turu razgledavanja susjedstva Kampus. Pozivamo vas u ponedjeljak 4.11.2019. s početkom u 16.00 u prizemlju Odjela (Radmile Matejčić 2), na razgled

Kabineta vještina – Petra Volf Žiković

Odjela za fiziku – laboratorij za elektronsku mikroskopiju doc.dr.sc. Ivana Jelovica Badovinac

Odjela za biotehnologiju – radionica drenjule Željka Peršurić/prof.dr.sc. Sandra Kraljević Pavelić

REKREACIJA

Srijedom, u organizaciji Riječkog sportskog saveza na bazenima Kantrida provodi se novi program za članove Matice umirovljenika grada Rijeke. Pod vodstvom trenera umirovljenici  mogu provoditi vježbe u vodi, a također će svi zainteresirani moći kod medicinskih sestara provjeriti vrijednosti šećera u krvi, tlaka i općenito stanje zdravlja.

 

OBAVIJEST POLICIJE

Policija obavještava da se u posljednje vrijeme povećala pojava drskih krađa, uličnih prijevara i prijevara na kućnom pragu. Žrtve su najčešće osobe starije životne dobi prvenstveno zbog svoje dobronamjernosti, neupućenosti ili nepažnje.

Policija upozorava da je pojave prijevare bolje spriječiti a u slučaju da se dogode, nemojte da vas osjećaj srama prječi u prijavi kaznenog dijela.

Stoga se u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, Dolac 7b možete obratiti za pomoć i dobiti sve potrebne informacije. Napominjemo da je broj policije 192. Obratite se policiji s povjerenjem.

 

PLANINARENJE uz Planinarsko društvo Transverzalac

 

SUBOTA 9.11.2019.

DRVENIK – KONCULOVA GLAVICA – LIČ

POLAZAK SA ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA U 7:25 SATI

POVRATAK IZ LIČA U 17:32 SATI

STAZA JE MALO ZAHTJEVNA

Dođite u Kružnu, u naše klubove i podružnice i osobno ostvariti uvid u programe, sadržaje odnosno aktivnosti te sudjelujte u istima.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content