Radio Rijeka 31.05.2020.

May 29, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, nedjelja 31.5.2020., emisija “Zlatne godine” u 9:15 sati.

Radio Rijeka, 31.5.2020., Alice Brusić-Matulja, klub Srdoči 

KLUB SRDOČI

Klub Srdoči osnovan je prije više od 10 godina i broji preko 200 članova. Nalazi se na adresi Srdoči 65b. U okviru mjera  popuštanja počinjemo s radom kluba od 1. lipnja u terminu utorak i petak od 16,00-18,00 sati ali samo za neophodne administrativne poslove. Čekamo i pratimo preporuke Matice i Kriznog stožera s ciljem početka rada kluba sa svim aktivnostima koje smo do sada imali.

Sve informacije o Klubu i aktivnostima na telefon Kluba 626-253.

RAD MATICE

Kako smo već i spominjali  u okviru mjera popuštanja ograničenja vezanih uz epidemiju korona virusa otvorili smo šalter Matice u Kružnoj ulici. Radno vrijeme je kao i prije od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 11 sati. Također i klubovi od 1. lipnja otvaraju vrata za nužne i neophodne administrativne poslove.

Podružnica Gornja Vežica, u Domu Željka Marča, započinje s dežurstvom za obnovu članarine u srijedu 3.6. u vremenu od 9,00-11,00 i tako do kraja lipnja, a Klub Sv. Nikola-Turnić ponedjeljkom od 14-17, a četvrtkom 9,00-12,00 sati. Pošto klubovi rade po različitom radnom vremenu molimo sve članove koji ih imaju potrebu posjetiti da provjere vrijeme u kojem je posjet moguć.

Molimo sve koji dolaze da koriste maske i rukavice s ciljem zaštite svih nas i prevencije širenja epidemije. Također, napominjemo da koji imaju povišenu temperaturu ili bilo kakve simptome bolesti ne dolaze, već da ostanu doma.

Svjedoci smo snažnog popuštanja mjera Nacionalnog kriznog stožera no i dalje pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike na oprez. Ponašajmo se u skladu s preporukama i OSTANIMO ODGOVORNI

GRAD RIJEKA- SOCIJALNI PROGRAM

Prošli tjedan smo obavijestili o promjenama do kojih je došlo u okviru Socijalnog programa grada Rijeke. Tako će riječki umirovljenici s mirovnom do 1.700,00 kn počevši od svibnja ove godine ostvarivati mjesečnu novčanu pomoć u visini razlike vlastite mirovine do 1.700,00 kn, a minimalno u iznosu 200,00 kn. Također, se povećavaju cenzusi prihoda po članovima kućanstva za cca 15% u odnosu na dosadašnje pa tako npr. za samca sada iznosi 2.875,00 umjesto dosadašnjih 2.500,00.

Pozivamo članove da se informiraju o novim pomoćima i uvjetima na šalterima 4. i 5. Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb u šalter sali na Titovom trgu.

 ŠKOLA STRANIH JEZIKA

Obavještavamo one koji su upisali školu stranih jezika da je početak ovogodišnje nastave predviđen za sredinu mjeseca rujna. Polaznici kojima odgovara ovaj termin molimo da se jave na šalter ili nas o suglasnosti obavijeste na broj 051/212-109. Ukoliko broj polaznika bude zadovoljavajući obavijestit ćemo vas o konačnom nastavku ili odgodi tečaja za slijedeću godinu.

PROGRAM PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA

Obavještavamo sve zainteresirane da je sukladno članku 2. Pravilnika o subvencioniranoj prehrani došlo do promjene cenzusa za ostvarivanje prava na ovaj program grada Rijeke. Novoutvrđeni cenzus umjesto 2.500,00 kuna iznosi 2.875,00 kuna. Dakle, svi umirovljenici čija je mirovina manja od 2.875,00 kuna ostvaruju pravo na pomoć u financiranju svakodnevnih obroka. Stoga pozivamo sve s mirovinama nižim od navedenog cenzusa da dođu po bonove od 25. svibnja do 5. lipnja u vremenu od rada šaltera od 08-11 sati. Obroci se od sutra ponovo konzumiraju na uobičajen način u prostoru restorana. Molimo korisnike da budu strpljivi prilikom ulaza, prate upute osoblja i da pridržavaju se istih.

BAZENI KANTRIDA

Bazeni Kantrida su ponovo otvoreni za građanstvo i članovi Matice mogu besplatno koristiti bazen u starom terminu ponedjeljak, srijeda i petak od 12,30-14,30 sati. Od ovog tjedna pa sve do 30.lipnja srijedom se održava vježbanje uz stručni nadzor u vremenu od 13,00-14,00 sati. Molimo posjetitelje da se zbog epidemiološke situacije pridržavaju sigurnosnih mjera koje važe prilikom posjete bazenu (ograničenje broja posjetitelja, mjerenje temperature i evidentiranje prilikom dolaska te dezinfekcija ruku).

PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Donosimo obavijest o još jednoj hvalevrijednoj aktivnosti. Za sve građane koji teško podnose kriznu situaciju izazvanu Covid-19 virusom psihijatri i psiholozi Doma zdravlja PGŽ dostupni su u svoje redovno radno vrijeme za pružanje telefonske psihološke pomoći. Neki od uključenih stručnjaka su Tomislav Ahel, dr.med., Elizabeta Dadić-Hero, dr.med. i ostali. Više informacija zainteresirani mogu dobiti na www.domzdravlja-pgz.hr

Hrvatski Crveni križ i dalje ima otvorenu besplatnu telefonsku liniju  0800 11 88 putem koje se mogu dobiti informacije o svim pomoćima i uslugama koje pružaju društva Crvenog križa svaki dan u vremenu od 8,00-16,00 sati. Na isti broj javljaju se i volonteri – educirani za pružanje psihosocijalne pomoći.

PLANINARENJE

Prilagođene šetnje i izleti vikendom pod stručnim vodstvom Planinarskog društva Transverzalac i dalje nisu mogući. O početku organiziranih izleta pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content