Radio Rijeka, 4. prosinca 2022. godine

Dec 5, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 4. prosinca 2022. godine, gostuje Igor Korlević

RAD KLUBOVA

Klubovi i podružnice Matice umirovljenika rade po uobičajenom radnom vremenu do 23. prosinca kada odlazimo na odmor do 9. siječnja 2023. godine. Posjetite klubove i uvjerite se u bogat Adventski program. 

U klubu Centar u Kružnoj i u klubu Krimeja, u srijedu 7. prosinca u terminu od 9-11 sat je mjerenje tlaka i šećera u krvi. Izvještajna skupština kluba Krimeja održat će se 8.12. u 17 sati.

 

BOŽIĆNICA ZA UMIROVLJENIKE

Grad Rijeka do 16. prosinca prima zahtjeve za dodjelu Božićnice za 2022. godinu. Sve informacije možete dobiti u šalter sali Gradske uprave Titov trg broj 3 ili na telefon 051 209 314

 

PRAVNO SAVJETOVANJE

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati!“ nastavljamo s pravnim savjetovanjem.  Najaviti se možete na šalteru u Kružnoj za srijedu i četvrtak od 16:30-18:30 sati.

 

VOLONTERI GODINE

U petak, 2.prosinca održana je svečana dodjela nagrada „Volonteri godine“. Komisija sastavljena od predstavnika Primorsko-goranske županije,  Grada Rijeke i  Udruge za razvoj civilnog društva SMART izabrala je našu Emina Bašić za volonterku godine grada Rijeke. Ovo je nagrada za dugogodišnji rad i nesebično davanje na svim aktivnostima koje provodimo. Emina je već četvrta volonterka godine iz Matice koja je izabrana  za trajanja ove akcije što govori o važnosti volonterske mreže. Ovim putem iskreno čestitamo gospođi Bašić te pozivamo sve one koji imaju vremena i volje da se pridruže volontiranju i podrže naše aktivnosti.

 

PROGRAM PREHRANE – CRVENI KRIŽ PEĆINE

Korisnici programa prehrane u kuhinji Crvenog križa na Pećinama bonove za prosinac 2022. i siječanj 2023. mogu podignuti na šalteru u Kružnoj još sutra 5. prosinca . Svi članovi Matice sa prosjekom primanja manjim od 2.875 kuna mogu se priključiti programu i kvalitetno objedovati u Domu Crvenog križa za 15 kuna za kompletan obrok (juha, glavno jelo i desert). Jelovnik, koji sastavlja Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, možete vidjeti na našoj oglasnoj ploči.

 

BOŽIĆNI GALA KONCERT

U subotu 17. prosinca najavljujemo Božićni gala koncert Radojke Šverko u HKD na Sušaku. Program će biti, osim Radojkinim bogatim repertoarom, obogaćen i božićnim pjesmama te pratnjom Benda profesora Babina i pratećih vokala. Članovi Matice imaju popust od 50% tako da ulaznice po cijeni od 50 kuna možete nabaviti na blagajni HKD.

 

REKREACIJA

U okviru EU projekta Učim. Hodam. Osjećam provodi se aktivnost nordijskog hodanja. Sljedeće okupljanje je u utorak 6. prosinca u 9:30 sati na okretištu autobusne linije broj 1 na Biviu. Cilj je dvorana Judo kluba Rijeka na Kantridi gdje svaki prvi utorak u mjesecu provodimo vježbe prevencije padova sa instruktorima Kluba.

U ponedjeljak 5. prosinca u 11 sati, u sportskom centru „3. maj” na Kantridi, možete doći na kuglanje. Za ulazak u dvoranu potrebne su vam sportska oprema, tenisice te mali ručnik.

Nastavljaju se vježbe na otvorenom na Trsatu, u Centru i Zametu, vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i Zametu, rekreacija na bazenima Kantrida te vježbe joge.

PLANINARENJE

U subotu, 10. prosinca, s planinarskim društvom Transverzalac, idemo od Brašćina, preko Velog Vrha i kanjona Rječine do tvornice papira. Polazak je s okretišta autobusne linijo broj 4 u 9;30 sati. Povratak je u popodnevnim satima Staza nije pretjerano zahtjevna.

 

ADVENT U KRUŽNOJ

U klubu Centar, svaki petak od 17 sati družimo se uz Vino i gitare. Dođite i uživajte u pjesmi i druženju.

 

IZLETI

U ponudi imamo bogat izbor jednodnevnih izleta za nadolazeći Advent (Zagreb, Trst, Ljubljana, Klagenfurt, Velden…), te putovanje u toplice. Podružnica INA organizira izlet u Istru 15. prosinca. Informacije i rezervacije na broj 099 216 84 84 (gospodin Fućak)

 

KREATIVNE RADIONICE

Likovne radionice „Ponedjeljkom u Verdijevoj” održavaju se u dvije grupe uz stručno vodstvo akademske slikarice. Slobodnih mjesta ima u terminu od 12,30-14,30 sati. Ponedjeljkom u 11 sati u Verdijevoj nastavlja se radionica Zlatne ruke (izrada čarolija od reciklažnog materijala).  

Sve informacije o aktivnostima i satnicama u našim klubovima možete pronaći na našoj mrežnoj stranici penzići.rijeka.hr ili osobno na šalteru u Kružnoj.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content