Radio Rijeka, 5. lipnja 2022. godine

Jun 3, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 5. lipnja 2022. godine, gostuje Roberto Zubčić

KLUBOVI I PODRUŽNICE

Podružnice Matice umirovljenika grada Rijeke, kojih je ukupno 11, uglavnom čine umirovljenici riječkih poduzeća (3. maj, Autotrolej, Brodokomerc, Elektromaterijal, Luka, Rijekatekstil, INA i drugi). Mnogi od ovih velikih poslovnih subjekata su zaboravili na svoje bivše radnike koji su u njima proveli više od četrdeset godina. Ovim putem ih podsjećamo da nam se jave. Rade kao i drugi klubovi do kraja lipnja 2022., kada se zatvaraju i ponovno otvaraju u rujnu. Obavijesti o aktivnostima podružnica možete dobiti u sjedištu istih ili u Kružnoj ulici 5.

 RADIONICE

 Svi zainteresirani mogu se prijaviti na besplatnu radionicu bubnjeva koja se provodi u sklopu projekta RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini. Navedeni projekt provodi udruga Ri Rock u partnerstvu s Maticom umirovljenika Grada Rijeke. Za prijavu su potrebni kopija osobne iskaznice i dokaz o mirovini.

 

Radionica informatičke pismenosti s naglaskom na e-čitanje održava se od 13. do 17. lipnja, od 9 do 13 sati, u Ustanovi za obrazovanje odraslih Dante (Wenzelova 2). Obradit će se teme vezane za osnovnu informatičku pismenost te čitanje elektroničkih knjiga odnosno aplikacije vezane za čitanje. Broj polaznika je ograničen te su obavezne prijave telefonom na broj 212 109, mailom (penzici.ri@gmail.com) ili osobno na šalteru u Kružnoj ulici 5.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

Nastavljamo s nordijskim hodanjem koja će se u narednim mjesecima provoditi u okviru projekta Učim. Hodam. Osjećam. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U utorak, 7. lipnja u 8:45, s Delte, autobusom broj 12, krećemo prema Čavlima. S grupom koja dolazi autima do Maršića (parkiralište mesnice Fućak), u 9:15 odlazimo u novootvoreni Klub umirovljenika općine Čavle. Nakon odmora i osvježenja idemo do grada Grobnika, gdje ćemo pogledati postav Frankopanskog interpretacijskog centra i upoznati se s povijesnom važnošću kaštela Grobnik. Izlet je, zbog dužine šetnje, nešto zahtjevniji.

PLANINARENJE

U subotu 11. lipnja, s planinarskim društvom Transverzalac idemo na planinarski pohod relacijom Marčelji-Studena- Saršoni. Polazak je sa zadnje stanice okretišta linije broj 7 (Turkovo) u 8:53, autobusnom linijom broj 20. Povratak je po dogovoru. Staza nije zahtjevna.

 

N A J A V E

U SUSRET SV. VIDU

 

Matica umirovljenika, u susret Sv. Vidu, zaštitniku grada Rijeke, organizira 14. lipnja cjelodnevno druženje. U 9 sati iz Kružne ulice članovi sekcije nordijskog hodanja, preko Korza idu do Molo Longa i nazad. Po povratku u Kružnu nastavljamo s druženjem.

U popodnevnim satima, također u Kružnoj ulici, održava se turnir u pikadu te briškuli i trešeti. Po završetku sportskih natjecanja, očekuje nas druženje s Duškom Jeličićem Duletom. Svi su dobro došli, a posebno umirovljenici grada Rijeke.

Od 9. do 11. lipnja HKD Sušak organizira, na Trgu Riječke rezolucije, Porto Etno festival svjetske glazbe i gastronomije. U sklopu festivala, u četvrtak 9. lipnja, u 21 sat, koncert će održati Amira Medunjanin & Porto Etno Orkestar.  Umirovljenici imaju 50% popusta uz predočenje iskaznice Matice. Informacije na telefon 091 622 34 65 ili u Matici umirovljenika, u Kružnoj ulici 5.

Mješoviti zbor Matice, u okviru 23. međunarodne jedriličarske manifestacije Fiumanka, nastupa u subotu, 11. lipnja, u 11 sati na Riječkim stubama, ispred hotela Bonavia.

 

IZLETI

Podružnica umirovljenika Gornja Vežica, 11. lipnja organizira izlet u Vrsar i Limski kanal. Sve informacije možete dobiti utorkom od 9 do 11 i petkom od 16 do 18 sati na telefon 095 511 9234.

KSO Zamet i Klub Brodokomerc, 12. lipnja organiziraju izlet u Rovinj te brodom do Limskog kanala. Sve informacije možete dobiti ponedjeljkom i srijedom u klubu Zamet, od 16 do 18 sati, ili na broj telefona 264 903, te utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati u klubu Brodokomerc na broje telefona 373-134.

Prijave za treći Festival nordijskog hodanja koji se održava u Jelsi, od 30. rujna do 2. listopada, moguće su na broj telefona 091 196 22 16 (Denis).

 

Sve one koji žele dobiti uvid u tjedan iza nas, kao i što nas čeka u tjednu koji dolazi, pozivamo da posjete naše stranice: www.penzići.rijeka.hr ili Facebook stranicu.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content