Radio Rijeka, 8.11.2020.

Nov 6, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Pročitajte kakve Vas novosti očekuju u emisiji “Zlatne godine”, nedjelju 8. studenog 2020. 

 

 Annamaria Frunzi-Palaveršić, KSO Kantrida

Klub je otvoren cijelo ljeto, utorkom ujutro-vježbe i ured za plaćanje članarina i ostalo kao u četvrtak ujutro vježbe, a popodne radi kancelarija. Veoma lijepo, upisalo se 39 novih članova. Vježbe radimo u malom parku u blizini kluba, ima dosta sudionica-kava, druženje.

Igraju se karte pikado i boće.

U mnogočemu smo prikraćeni-dani kruha, martinje, izlet, rođendan kluba i ostala uobičajena ,druženja. Svi se primjereno čuvamo i svi smo zdravi.

KLUB CENTAR

Nakon opsežnih građevinskih radova koji su trajali desetak dana, Klub Centar otvara vrata u srijedu, 11. studenog. Nastavljamo sa svim uobičajenim aktivnostima. Najavljujemo i jednu novost odnosno dodatni razlog za posjet Matici u jutarnjim satima od 8 do 11. Kako nudimo veliki broj različitih aktivnosti zanimljivih našim članovima pojačano je zanimanje za učlanjivanje u Maticu. Obzirom da se približava kraj godine, a godišnja članarina od 40 kuna istječe završetkom godine, odlučili smo ponuditi novim članovima za 50 posto nižu članarinu za preostali dio godine . To znači da će plaćanjem članarine od 20 kuna novi članovi dobiti mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima i popustima s dobavljačima s kojima smo zaključili ugovore. Članarina se u punom iznosu obnavlja od početka iduće godine i vrijedi do kraja 2021. godine.

NORDIJSKO HODANJE

Članovi sekcije za nordijsko hodanje, osnovane u okviru projekta „Navuci dres, smanji stres“ nastavljaju sa svojom rekreacijom  u utorak 10. studenog u 11 sati. Formirane su dvije grupe, a okupljanje je na trgu ispred crkve na Drenovi. Jedna će grupa ići na Staro groblje, a druga  nešto zahtjevnijom stazom na Veli vrh. Polazak iz Rijeke je redovnom autobusnom linijom broj 11 u 10,30 sati.  Ako vrijeme bude loše, hodanje se ne otkazuje već preporučujemo nošenje kišne kabanice.

 

SVEUČILIŠTE ZA TREĆU DOB

Simbolično, 11.11. u 11 sati na Zoom platformi Sveučilišta za 3. dob održat će se prvo u nizu raznovrsnih predavanja. Knjigu Mornarička akademija  – Civilni značaj vojne ustanove predstavit će umirovljena profesorica Ana Alebić – Juretić. Više detalja o predavanju kao i o načinu povezivanja na Zoom platformu naći ćete na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr.

 

SVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

S ciljem sprečavanja razvoja bolesti u prostoru Matice u Kružnoj ulici djelatnici iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo obavljat će u ponedjeljak, 16 studenoga  preventivne preglede odnosno mjerenje i izračunavanje indeksa povezanih uz rizike od srčanožilnih bolesti. Mjerit će se tlak, provodit će se mjerenja na medicinskoj vagi uz određivanje indeksa tjelesne mase, mjerit će se obujam struka i bokova i izračunavati indeks koji je indikator za rizik od razvoja srčanožilnih bolesti te će svatko dobiti individualni savjet o prehrani ovisno o rezultatima mjerenja. Prijavite se u Maticu osobno, mailom ili putem telefona 212-109 .

 

Pozivamo članove da prate naše mrežne stranice penzići.rijeka.hr.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content