Radio Rijeka, “Zlatne godine”, 5.5.2019.

May 6, 2019 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Dragi naši umirovljenici, ukoliko ste u nedjelju propustili našu radijsku emisiju “Zlatne godine”, u nastavku teksta možete pročitati koje vas novosti i aktivnosti očekuju ovog tjedna.

 

  • CIVILNE INICIJATIVE EPK 2020

Proteklih tjedana smo najavljivali aktivnosti iz programa „Civilne inicijative“ kojim Rijeka 2020 nastoji uključiti građane u stvaranje i provedbu vlastitih društvenih programa i aktivnosti. 

Prijave za  tečaj kuhanja i vježbanje uz fizioterapeutkinju su zasada završene.

U narednom periodu ćemo izvijestiti o početku aktivnosti i terminima provođenja.

Osim spomenutih aktivnosti imamo i radionice za dostojanstveno starenje Rispekt. Jedna od radionica u tom projektu se odnosi na sve one koji su preživjeli moždani udar te su trenutno u oporavku i nastoje se prilagoditi na obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Istima nudimo susrete s vježbama uz logopeda i psihologa. Prijave u Matici su u tijeku.

  • RADIONICA „MEDIJSKA PISMENOST, PISMENOST ZA MEDIJE“

Radionicu je predložila, organizirala te će ju voditi umirovljena novinarka i bivša direktorica Međunarodnog centra za obrazovanje novinara (ICEJ) Ivančica Celevska

Predviđeno je da glavna tema prvog dana, 7. svibnja, bude definiranje medijske pismenosti, osvrt na stanje u hrvatskim medijima, priprema i upute za kreiranje vlastitog medijskog sadržaja i rasprava. Drugi dan, 8. svibnja, bit će posvećen analizi tekstova. Svaki dan radit će se po dva sata u vremenu od 10 do 12 sati u prostoru RiHuba.

Sve navedene aktivnosti su besplatne te pozivamo zainteresirane da nam se prijave na šalteru Matice u Kružnoj ulici 5 na mail udruga_umirovljenika@ri.t-com.hr ili na telefon 212-109.

 

Klub sv .Nikola Turnić u suradnji s PU Rijeka organizira predavanje o zaštiti starijih osoba od prijevara, krađa..

Predavanje će se održati 9.5.2019. g. u 10,00 sati u prostoru Kluba, F.Čandeka 36b

Pozivamo naše starije sugrađane da se odazovu ovom korisnom predavanju.

U Klubu Centar će se u petak 10.5.2019. od 18,00 sati održati večeri gitare. Pozivamo sve ljubitelje dobre zabave da nam se pridruže.

 

 

VREMENSKA KAPSULA HNK

Vremenska kapsula je projekt Hnk Ivana pl.Zajca kojim ce se prikupljati razni detalji nasega vremena. Izmedju ostalog i sjecanja gradjana o dolasku u Rijeku i vidjenje tadasnjeg nacina zivota.

Ovim putem molimo nase clanove koji bi zeljeli ispricati pricu  kako su doživjeli život u Rijeci u trenutku svog dolaska ili dolaska svojih predaka u Rijeku da nam se jave u Maticu.

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA

ZAMRZNUTE PRIČE, inspirirano pričama Zamrznute pjesme Stjepana Grigorjeviča Pisahova, predstave 9.5. i 10.5. u 18,00 h i u subotu 11.5.2019. u 11,00 i 18,00 sati.

 

IZLETI

Organizira se izlet u Veliku Kladušu u utorak 14.5.2019.  Prijave na telefon 095/5541538

 

 

PLANINARENJE uz Planinarsko društvo Transverzalac

SUBOTA 11.5.2019.

LOKVA – VELI VRH – PAŠAČKI MOST – RUŽIĆEVA ULICA

POLAZAK S DELTE U 9:00 SATI, AUTOBUSNA LINIJA BR. 11

POVRATAK U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA

STAZA JE MALO ZAHTJEVNA

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content