Razgled Rijeke i radionica izrade božićnih čestitki

Dec 15, 2015 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Pozivamo vas na radionicu studentica Filozofskog fakulteta u Rijeci pripremljenu posebno za članove Matice.
Dvije studentice, Natalia Beg, smjer pedagogija i povijest i Kate Ribarić, smjer anglistika i pedagogija u sklopu kolegija Pedagogija treće životne dobi osmislile su kratku radionicu za osobe treće životne dobi.

Radionica se sastoji od vodstva po gradu Rijeci pri čemu bi poseban osvrt bio na riječku graditeljsku baštinu i baštinu iz razdoblja secesije. Konkretna mjesta koja bi obišli su Korzo (zaustavljanje ispred gradske ure, kuće Schitar na adresi Korzo 23, objekt Rauschel tj. danas zgrada trgovine H&M), Kazalište Ivana pl. Zajca, riječka tržnica (Turska kuća, ribrarnica).

Molo longo pogled

Na kraju bi obišli Molo Longo (dio gdje je Terminal, pristanište katamarana) s posebnim naglaskom na pojedine dijelove kompleksa riječke luke. Ne bi šetali do samog kraja Molo Longa tj. lukobrana.
Nakon toga ukoliko bude interesa poželjna je kratka diskusija o tome kako je Rijeka izgledala nekad. Isto tako razgovarali bi o idejama i prijedlozima koje sudionici imaju za revitalizaciju ili prenamjenu objekata riječke baštine, te zadovoljstva sadašnjim stanjem po tom pitanju.

molo longo

Polazak je s Korza (gradska ura) subotu, 19.12.2015. s početkom 10:30 sati.

Nakon šetnje radionica se nastavlja u prostorijama Matice umirovljenika grada Rijeke, u Verdievoj 11, 1. kat. U tom prostoru slijedi izrada božićnih čestitki za članove. Izrađivale bi se čestitke od hamera, aluminijske folije i različitih ukrasa za lijepljenje, ukrasnih ljepila sa šljokicama i slično. Sve potrebne materijale za izradu donijet će studentice.

Za potrebu održavanja radionice izrade božićnih čestitki, molimo zainteresirane članove da se prijave e-mailom ili osobno u Maticu do četvrtka, 17.12.2015. u 11:00 sati, kako bi znali koliko materijala je potrebno za radionicu.

IMAG0188

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Prekrasno ! Vidi se da su naši umirovljenici kreativni i mladalačkog duha.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content