Šetnja od Ičića do Opatije

May 9, 2013 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Prekrasan proljetni dan ovog vikenda izmamio je mnoge ljude van iz svojih domova. Tako smo se ja i moje prijateljice uputile u šetnju uz more. Kako se u svemu dobro slažemo tako smo se lako dogovorile kamo ćemo u subotu.

P5040546

Odvezle smo se autobusom do Ičića i onda smo se uputile prekrasnom šetnicom „lungo mare“ prema Opatiji. Uživale smo u mirisu mora i laganim korakom šetale. Na tom dijelu Opatijske rivijere ima prekrasnih starinskih vila sa vrlo zanimljivom  arhitekturom i lijepo uređenim okućnicama. Međutim, tu ima i nekoliko zdanja koje svojim izgledom narušavaju sklad ovog prekrasnog primorskog ambijenta. Velika šteta…

P5040556 P5040534

Kamo god nam je pogled odlutao prizor je bio zadivljujući, kao pogled s terase na marinu Ičići,  na našu Rijeku ili jednostavno pogled na morsku pučinu gdje bi tu i tamo prošao neki brodić ili gliser. Galebovi su nadopunjavali tu idiličnu sliku. U jednom trenutku sam ugledala ogromnu meduzu ali nažalost nisam je uspjela snimiti jer se zavukla pod jednu stijenu.

P5040538 P5010467

Dan je bio idealan za sunčanje, a pogled nam je privuklo i nekoliko hrabrih kupača koji su sa svojim ljubimcima uživali u moru.

Tako smo provele i korisno i ugodno jedno  proljetno poslijepodne družeći se i uživajući uz naše prekrasno plavo more.

 

Ivanka Žunić., KSO „Belveder-Kozala“

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Šetnja uz naše more u bilo koje godišnje doba je ugodno i lijepo ,a pogotovo kad u dobrom društvu vrijeme brzo prođe !

  • Ja, prekrasno ovdje, divno :) –

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content