Slavlje riječkih planinara

Apr 29, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Riječki planinarski savez prvi put organizira, Dan riječkih planinara, obilježavanje 140-te obljetnice hrvatskog planinarstva i Dan oslobođenja Rijeke 3. svibnja.

Riječki planinarski savez prvi put organizira, Dan riječkih planinara, obilježavanje 140-te obljetnice hrvatskog planinarstva i Dan oslobođenja Rijeke 3. svibnja, veliki pohod, na Veli vrh gdje su se vodile najteže borbe za oslobađanje grada u drugom svjetskom ratu.

Dan planinara  Rijeke
Pored sedam članica planinarskih udruga ovog Saveza je i PD Transverzalac s planinarskom sekcijom Matice umirovljenika i imaju određena zaduženja u organizaciji ovog pohoda.
Nakon okupljanja na mostu kod Kontinentala u 8 sati, planinari, izletnici te ljubitelji prirode i rekreacije kao i svi organizirani u udrugama boljeg i zdravijeg života, ići će u dvije grupe prema Velom vrhu. Jedna će grupa ići lakšom stazom preko Kalvarije i Pulca, a druga grupa ići će kanjonom Rječine do mosta Pašac a onda za Veli vrh.

mini-DSC04190
Na Velom vrhu je predviđeno okupljanje oko 13 sati uz ručak, zabavne igre, biti će prikazane planinarske i alpinističke vještine te razgledanje podzemnih utvrda još iz vremena talijanske okupacije ovih prostora.
Od posljednje stanice autobusne linije 4A na Pulcu moći će doći i one osobe koje ne mogu dugo pješačiti, odakle će ih planinari voditi do odredišta.

Pozivamo sve ljubitelje boravka u prirodi da nam se pridruže!

 

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Sretno, kazu da ce vrijeme biti grozno….

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content