Socijalni kalkulator socijalnog programa grada Rijeke

Apr 24, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

U Klubu starijih osoba „Belveder-Kozala“, jučer 23. travnja 2015., gospođa Ankica Perhat, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke i njezina vrijedna ekipa posjetili su nas i prezentirali jedan vrlo vrijedan program.
To je program osmišljen tako, da svatko tko ima imalo znanja o računalima, može saznati vrijedne informacije za sebe i svoju obitelj.

003

Uvodno, gospođa Perhat iznijela je zaista impresivne podatke o sredstvima koje Grad Rijeka izdvaja za naše sugrađane koji su u socijalnim problemima. A vjerujte, njih nije malo. Međutim, ne radi se samo o našoj starijoj populaciji, već sve više mlađih koristi neki od vidova socijalnog programa Grada Rijeke.
U šumi raznih propisa koju uređuju ova pitanja, zaista se teško snaći i onima koji to rade, pa su njeni suradnici pokazali kako na vrlo jednostavan način sami za sebe ili za nekog drugog možemo doznati koji vid iz tog programa možemo koristiti.

007

U klubovima postoje računala koje bi trebalo više koristiti, a najjednostavniji način korištenja je i naša stranica, koja osim naših redovnih aktivnosti o radu klubova ima i niz drugih sadržaja.
Jedan od njih je i e-savjetnik. Popularno, socijalni kalkulator.
Sve što morate učiniti je: otvorite web stranicu penzici rijeka, kliknite na e-savjetnik koji je u desnom uglu, pokrenite program, odgovarajte na pitanja i sve ćete na kraju doznati.
Možda je ovo malo uopćeno, ali probajte sami, pa ćete vidjeti.

006

Najvrednije je to što nam je ideja socijalnog kalkulatora pretvorena u računalni jezik, prezentirana živom riječi i primjerima. To smo mi jučer doživjeli. Bilo nas je negdje cca 40-ak.
Zaista hvala za ovu prezentaciju, koja će biti i daljnji poticaj i za edukaciju osoba starije životne dobi, za korištenje računala. Nadamo se da će ta besplatna edukacija biti uskoro nastavljena.
Bravoooo…………. za cijelu ekipu koja stvarala ovaj program.

004

SO Belveder-Kozala, Romana Brnada

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content