Sok na Pantovčaku

Jan 8, 2015 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Predsjednici klubova i podružnica Matice umirovljenika grada Rijeke i Mješoviti zbor Matice posjetili su 18.10.2014. Predsjedničke dvore na Pantovčaku.

Matica umirovljenika grada Rijeke dogovorila je u subotu 18. listopada termin za posjet Predsjedniku Republike Hrvatske. Prema Zagrebu se uputio pun autobus u kojem su bili gotovo svi predsjednici klubova i podružnica Matice te veći dio Mješovitog pjevačkog zbora.

Škurinje_KrimejaBusMirogoj

Po dolasku u Zagreb dočekao nas je licencirani vodič gospodin Vladimir Sviben. Autobusom smo obišli Donji grad te se uputili prema Mirogoju.

Nakon Mirogoja pješice smo obišli sve važne točke Gornjeg grada kao što su Markov trg, Kula Lotršćak, Kamenita vrata, a na platou u pozadini Galerije Kolovićevi dvori obavili smo grupno slikanje i zagrijavanje glasova za nastup kod predsjednika.

Katedrala

Markov trg 2

Razgled smo nakon tržnice Dolac i Katedrale završili na Manduševcu. Rastali smo se gdinom Svibenom koji nas je sve oduševio svojim znanjem, elokventnošću i energijom. Kako bi stigli na vrijeme na ručak u pivnicu Medvedgrad ukrcali smo se na tramvaj.

Tramvaj RučakPivnica

Nakon ručka prepunom terasom pivnice na oduševljenje prisutnih gostiju zaorila se poznata klapska pjesma Ruža crvena…

U veselom rasploženju zaputili smo se na Pantovčak. Nakon detaljne rentgenske kontrole pričekali smo predsjednika u jednoj do dvorana iz koje se pogled kroz veliku staklenu površinu pružao na divnu šumu koja okružuje rezidenciju. Napokon smo uvedeni u veliku salu i predsjednik nam se uskoro pridružio. Slijedilo je rukovanje s predsjednikom, te kratko predstavljanje predsjednika Josipovića o prostoru u kojem se nalazimo, a potom je naš predsjednik Aldo Soldatich pozdravio u ime  Matice te uručio predsjedniku simbolični poklon, knjigu Radmile Matejčić “Kako čitati Rijeku”. Uslijedio je nastup zbora, te neformalni razgovor i zajedničko fotografiranje s predsjednikom.

Kako se na Pantovčaku više ne služi kava već sok, naš se susret neformalno zove “na soku s predsjednikom” i možemo reći da će svima ostati u ugodnom sjećanju, a neki su ga čak okarakterizirali kao “doživljaj života”. Da ne bi ispalo da smo sve ovo izmislili kada stignu službene fotografije podijeliti ćemo ih sa vama budući je u službene prostorije zabranjeno unosti mobitele i fotoaparate.

Fotogaleriju za koju su zaslužni iz Ureda Predsjednika možete pogledati ovdje.

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Bila mi je čast, što ste mi dali priliku da posjetim predsjednika Iva Josipovića,zahvaljujem od srca Matici umirovljenika grada Rijeke ,lijepi pozdrav Auzilija.!!!

  • bog pjevači kako ste uživali na kavi kod predsjednika

  • Bravo prijatelji najbolji ste !

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content