Sretan ti 70. rođendan

Apr 26, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

24. travnja ove godine navršava se 70. obljetnica osnutka XIII. Primorsko-goranske udarne divizije. Potlačenost i ugroženost stanovništva Gorskog Kotara, dijela Like i Primorja pod čizmom njemačkog i talijanskog okupatora, nametnule su potrebu i obavezu da se za obranu žitelja i oslobađanje ovih krajeva iz manjih partizanskih formacija formira jedna snažna operativna jedinica. U mjestu Brinju je 24.4.1943.god. osnovana XIII. Primorsko-goranska udarna divizija.

P4230183

Ovaj značajan jubilej pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, u Gradu Rijeci obilježen je kulturno-zabavnim i sportsko-rekreativnim manifestacijama.

Uz bogat kulturno-zabavni program borci proslavljene XIII. primorsko-goranske udarne divizije i uzvanici na svečanoj akademiji u prepunoj dvorani HKD-a na Sušaku, evocirali su uspomene na slavne dane antifašističke borbe za slobodu.

Za građane su na „Korzu“ najmlađi Riječani (predškolarci i osmoškolci) takmičenjem u glazbi i sportskim disciplinama podarili bogatu i prekrasnu priredbu.

P4230168

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content